foto: Edijs Pālens/LETA
Valsts centrālajā daļā un Latgalē atsevišķos ceļa posmos izveidojies apledojums
Ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 38 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.
Sabiedrība
2020. gada 4. decembris, 07:15

Valsts centrālajā daļā un Latgalē atsevišķos ceļa posmos izveidojies apledojums

Jauns.lv / LETA

Valsts centrālajā daļā un Latgalē atsevišķos ceļa posmos šorīt izveidojies apledojums, kas apgrūtina braukšanu pa galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informēja VAS "Latvijas valsts ceļi".

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 38 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Daugavpils šosejas posmā Nīcgale - Paternieki, Jelgavas šosejas posmā Jelgava - Meitene, Liepājas šosejas posmā Kalnciems - Apšupes krustojums un posmā Annenieki - Blīdene, Grebņeva - Medumi šosejas posmā Rušenica - Medumi un uz Daugavpils apvedceļa visā posmā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Daugavpils, Dobeles, Jelgavas, Krāslavas, Liepājas un Preiļu apkaimē.

Saskaņā ar meteorologu datiem no rīta un priekšpusdienā no dienvidiem Kurzemi šķērsos nokrišņu zona, kas nesīs ne vien slapju sniegu un sniegu, bet arī sasalstošu lietu. Uz vadiem, koku zariem un ceļiem veidosies apledojums. Pēcpusdienā gaisa temperatūra paaugstināsies virs 0 grādiem un ledus kusīs.

Šādos laika apstākļos autobraucējus aicina būt īpaši piesardzīgiem, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu. Īpaša piesardzība jāievēro rīta stundās, kā arī uz ceļiem, uz tiltiem, pie ūdenstilpnēm, ceļa pārvadiem un brauktuvēm, ko ieskauj meži, kur melnā ledus varbūtība ir lielāka.

Par slideniem valsts autoceļu posmiem ikviens tiek aicināts informēt "Latvijas valsts ceļus", zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.