foto: LETA
Deputātam Aldim Gobzemam izteikts brīdinājums par ētikas kodeksa pārkāpumu
Saeimas deputāts Aldis Gobzems.
Politika
2020. gada 3. decembris, 18:11

Deputātam Aldim Gobzemam izteikts brīdinājums par ētikas kodeksa pārkāpumu

Jauns.lv / LETA

13.Saeimas deputātam Aldim Gobzemam izteikts rakstveida brīdinājums par Saeimas deputātu ētikas kodeksa pārkāpumu. Tas teikts Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas ceturtdien, 3.decembrī, Saeimai sniegtajā paziņojumā, informē Saeimas Preses dienestā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Saskaņā ar Saeimas kārtības rullī noteikto Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas lēmums tiks publicēts oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”.

Komisija lēmumu pieņēma, izskatot deputātes Anitas Muižnieces iesniegumu ar lūgumu izvērtēt A.Gobzema rīcību, interneta vidē Twitter un Facebook aicinot sabiedrību neievērot normatīvajos aktos noteiktos ierobežojumus Covid-19 ierobežošanai.

Mandātu komisija konstatēja, ka A.Gobzems pārkāpis Saeimas deputātu ētikas kodeksa 4., 5. un 6.punktu. Tie nosaka, ka Saeimas deputāts godprātīgi ievēro Saeimas deputāta svinīgajā solījumā pausto apņemšanos, ciena un vienmēr ievēro Satversmi, Saeimas kārtības rulli un citus normatīvos aktus. Tāpat ētikas kodekss noteic, ka deputāts ir morāli atbildīgs par savu rīcību, tostarp runām, balsojumiem.