foto: ekrānuzņēmums no video
Piektdien uz slidenajiem Latvijas autoceļiem notikuši divi traģiski negadījumi
112
2020. gada 21. novembris, 11:19

Piektdien uz slidenajiem Latvijas autoceļiem notikuši divi traģiski negadījumi

Jauns.lv

Vakar Latvijā reģistrēti 149 ceļu satiksmes negadījumi, kuros gāja bojā divi, bet cieta vēl desmit cilvēki, portālu Jauns.lv informēja Valsts policijā.

Jauns.lv jau ziņoja, ka vakar ap plkst.13.30 Gulbenes novada Rankas pagastā, uz autoceļa Smiltene- Gulbene, saskrējās divas kravas automašīnas "Scania". Ceļu satiksmes negadījumā bojā gāja viena persona un vēl viena cieta un tika nogādāta slimnīcā. Policija turpina skaidrot notikušā apstākļus.

Kā pavēstīja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicjas nodaļas priekšnieks Jānis Lūks, notikuma vietā notikusi apstākļu izvērtēšana, kā arī nostīta izmeklēšanas grupa, lai noteiktu, vai autovadītāji ievērojuši darba un atpūtas režīmu.

Savukārt Rīgā ap plkst.13 mikroautobusa "VW Crafter" vadītājs Vecdaugavas ielā uzbraucis gājējai, kura no gūtajām traumām gāja bojā. Policija turpina skaidrot notikušā apstākļus.

Piektdien Vidzemē satiksmes negadījumos cieta četri cilvēki, Rīgas apkārtnē - trīs, Zemgalē - divi, bet Latgalē - viens. No cietušajiem divi bija gājēji, bet trīs - velosipēdisti.

Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā policija vakar aizturējusi septiņus autovadītājus, no tiem piecus - Rīgas reģionā, bet pa vienam - Latgalē un Vidzemē. Rīgā aizturēts arī autovadītājs, kurš bija lietojis narkotiskās vielas.

Par ātruma pārsniegšanu autovadītājiem vakar noformēts 161 protokols: Rīgas reģionā sodīti 42 autovadītāji, Kurzemē - 47, Zemgalē - 38, Vidzemē - 19, bet Latgalē - 15 autovadītāji. Vidzemē kāds autovadītājs sodīts arī par agresīvu braukšanu.

Kopumā policija vakar noformējusi 425 protokolus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.