foto: REUTERS/SCANPIX
Pašizolācija joprojām jāievēro pēc atgriešanās no teju visām Eiropas valstīm
Sabiedrība
2020. gada 20. novembris, 17:20

Pašizolācija joprojām jāievēro pēc atgriešanās no teju visām Eiropas valstīm

Jauns.lv / LETA

Pašizolācija arī no sestdienas būs jāievēro pēc atgriešanās no visām Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) sarakstā esošajām Eiropas valstīm, izņemot Vatikānu, vienlaikus no pirmdienas atkal būs atļauti regulārie pasažieru pārvadājumi uz Čehiju un Šveici, liecina SPKC apkopotie dati.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

No pirmā šoka un apturētas dzīves pavasarī līdz drūmajam rudenim: koronavīruss Latvijā

Pirmā preses konference par Covid-19 izplatību Latvijā notika 2020. gada februārī. Drīz pēc tam valstī tika izsludināta ārkārtējā situācija un ...

gallery icon
152

Kopš aizpagājušās nedēļas pašizolācijas slieksnis ir 50 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju.

Tādējādi pašizolācija Latvijā joprojām jāievēro, atgriežoties vai ceļojot tranzītā caur Andoru, kurā ir visaugstākā saslimstība jeb 1222,2 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, kā arī caur Luksemburgu. Sabiedrības veselības apdraudējums šajās valstīs novērtēts kā ļoti augsts. Tur 14 dienu kumulatīvais rādītājs divkārt pārsniedz Eiropas vidējo, kas ir 576,8 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju.

Tāpat pašizolācija jāievēro, atgriežoties vai ceļojot tranzītā caur SPKC sarakstā esošajām valstīm - Šveici, Čehiju, Ungāriju, Norvēģiju, Igauniju, Kipru, Grieķiju, Nīderlandi, Lihtenšteinu, Slovēniju, Beļģiju, Horvātiju, Monako, Spāniju Franciju, Slovākiju, Sanmarīno, Poliju, Apvienoto Karalisti, Austriju, Itāliju, Portugāli, Maltu, Rumāniju, Bulgāriju, Īriju, Islandi, Somiju, Lietuvu, Vāciju, Zviedriju un Dāniju. Šajās valstīs Covid-19 izplatības 14 dienu kumulatīvais rādītājs ir zem 1153,6 gadījumiem, tomēr sabiedrības veselības apdraudējums tur tiek novērtēts kā augsts.

Attiecībā uz Apvienoto Karalisti un valstīm, kas ir ārpus Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ), pašizolācija nav jāievēro, ceļojot no Urugvajas, Japānas, Dienvidkorejas, Ruandas, Austrālijas, Jaunzēlandes, Taizemes un Singapūras. Šīs valstis ir to vidū, no kurām ir atļauts šķērsot ES ārējo robežu.

Aktualizētais valstu saraksts stāsies spēkā 21.novembrī.

Tā kā vidējais Covid-19 izplatības ES un EEZ nedēļas rādītājs ir nokrities līdz 576,8, no pirmdienas, 23.novembra, regulārie pasažieru pārvadājumi nebūs atļauti uz valstīm, kur ir vairāk nekā 1153,6 saslimšanas gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. Saskaņā ar SPKC informāciju, no pirmdienas regulārie pasažieru pārvadājumi joprojām būs aizliegti uz Andoru un Luksemburgu. Savukārt tie atkal būs atļauti uz Čehiju un Šveici.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās