foto: unsplash.com
VIDEO: policija Rīgas izklaides vietās konstatē klajus pārkāpumus
Sabiedrība
2020. gada 7. novembris, 17:24

VIDEO: policija Rīgas izklaides vietās konstatē klajus pārkāpumus

Jauns.lv

Naktī uz sestdienu, 7. novembri, likumsargi 17 Rīgas naktsklubos un bāros veica pārbaudes. Divās izklaides vietās - "Omas briljants" un "Violets" - tika konstatēti klaji pārkāpumi - darbs turpinājās pēc pulksten 24.00, notika alkohola tirdzniecība un netika ievērota 2 metru distancēšanās, informē policijā.

Jāteic, ka klubā "Violets" iekļūšana notika ar Speciālo uzdevumu bataljona palīdzību. Uz ieejas durvīm bija rakstīts, ka klubs nedarbojas, tomēr apmeklētāji pēc iepriekšējas atlases tika ielaisti pa kluba pagalma ieeju.

Pēc pierādījumu iegūšanas, ka naktsklubs turpina savu darbību pēc pusnakts, no prokurora tika saņemts akcepts veikt izklaides vietas apskati.

Par konstatētajiem pārkāpumiem uzsākti administratīvie procesi pēc Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma.

Policija šāda veida pārbaudes veiks arī turpmāk.

Jau ziņots, ka pirmdien, 9. novembrī, spēkā stājas ārkārtējā situācija. 

Valdības lēmums par ārkārtējās situācijas izsludināšanu paredz, ka uz četrām nedēļām Latvijā būs aizliegta izklaides pakalpojumu sniegšana bāros, naktsklubos, diskotēkās, akvaparkos, pirtīs, SPA, slidotavās, spēļu zālēs, bērnu viesību organizēšanas vietās, izklaides un atrakciju centros, batutu parkos, bērnu rotaļu istabās, bērnu pieskatīšanas istabās. 

Ņemot vērā šī brīža situāciju, policija plāno veikt atsevišķus ierobežojumu kontroles pasākumus, kā arī, saņemot informāciju reaģēs uz iespējamiem likumpārkāpumiem. Katrs gadījums tiks vērtēts individuāli.

Gadījumos, ja tiek konstatēti noteikto drošības prasību pārkāpumi, policija aicina ziņot zvanot pa tālruni 110.