foto: LETA
Ilze Viņķele video uzrunā vēršas pie visiem Halovīna svinētājiem
Sabiedrība
2020. gada 30. oktobris, 19:36

Ilze Viņķele video uzrunā vēršas pie visiem Halovīna svinētājiem

Jauns.lv

Veselības ministre Ilze Viņķele savā "Twitter" kontā ievietojusi video, kurā aicina visus Halovīna jeb Visu svēto dienas priekšvakaru 31. oktobra vakarā atzīmēt paliekot mājās un nedodoties ciemos pie citiem Covid-19 dēļ.

"Visi svētie Veselības ministrija ir atsūtījuši e-pastu ar lūgumu šogad bērniem Halovīnu vakarā neiet pa mājām un saldumu medībās. Našķus lai sarūpē vecāki, bet Covid-19 izjokosim, paliekot mājās," pie video raksta ministre. 

"Šī ir ļoti nopietna ziņa visiem Latvijas bērniem un arī viņu vecākiem. Veselības ministrija ir saņēmusi slepenu e-pastu no visiem svētajiem un šajā e-pastā visi svētie nepārprotami saka, ka šogad Halovīna svinēšana staigājot pa mājām ir jāizlaiž.

Vīruss var apmuļķot mazos saldumu kārotājus un šī var būt ļoti nevēlama dāvana, ko jūs varat no mājas uz māju aiznest, vai vēl sliktāk - atnest saviem vecākiem vai vecvecākiem mājās.

Šogad mūsu mērķis ir apmuļķot un pierunāt palikt savā vietā Covid slimībai un jaunajam koronavīrusam," video uzrunā sacīja Viņķele, aicinot pavadīt svētkus droši, paliekot mājās.