foto: Zane Bitere/LETA
Šausmīgākie, spokainākie un mistiskākie Latvijas muzeji. TOP 10
Latvijā ir neskaitāmi muzeji, kas apmeklētājiem piedāvā gan baisas un mistiskas, gan laimes ekstāzes un neiedomājamu piedzīvojumu pieredzes.
Sabiedrība
2020. gada 31. oktobris, 07:39

Šausmīgākie, spokainākie un mistiskākie Latvijas muzeji. TOP 10

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Helovīna un Visu svēto dienas noskaņās piedāvājam ieskatu mazāk zināmajos mistiskas un baisu sajūtu muzejos pašu mājās. Gan reālas briesmas un šausmas, gan mistiska reliģiska pieredze un fantastiski brīnumi rodami ne vienā vien muzejā. Un mēs katrs savā iztēlē un piedzīvojumā visu to varam sajust…

Latvijā ir simtiem muzeju – gan valsts un pašvaldību, gan privātie un dažādu iestāžu, kas aicina ielūkoties ne tikai vēsturē un ikdienas norisēs, bet arī iegrimt baisā un mistēriju pilnajā pasaulē. Un to krājums un skaits pieaug. Tā, piemēram, Rīgā burvju mākslinieki Pecolli drīz plāno atvērt mistēriju muzeju. 

Laikā, kad kultūras un izklaides pasākumi pandēmijas iespaidā vairs nav tik pieejami, Jauns.lv piedāvā ielūkoties mazāk zināmo muzeju krātuvēs, kuras apmeklētājiem atvērtas: Psihiatrijas, Lepras, Anatomijas, Hercoga kapeņu, Kriminālistikas, Minhauzena, Spēļu kāršu, Laimes, Pasaku un Bībeles muzejos.

Nākamā lapa: 1. Psihiatrijas muzejs