foto: Edijs Pālens/LETA
Liepājā Covid-19 izplatības mazināšanai rīkos reidus publiskās vietās
Piektdien plānots rīkot reidus sabiedriskajā transportā.
Novadu ziņas
2020. gada 29. oktobris, 10:21

Liepājā Covid-19 izplatības mazināšanai rīkos reidus publiskās vietās

Jauns.lv / LETA

Liepājā Covid-19 izplatības mazināšanai tiks rīkoti reidi publiskās vietās, sadarbojoties Pašvaldības policijai un Valsts policijai, intervijā "Rietumu radio" pastāstīja Liepājas domes priekšsēdētājs Jānis Vilnītis (LRA).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Piektdien, 30.oktobrī, plānots rīkot reidus sabiedriskajā transportā, savukārt nākamnedēļ gaidāmi reidi arī tirdzniecības vietās, sacīja Vilnītis, gan uzsverot, ka sākotnēji reidu mērķis ir pievērst cilvēku uzmanību un skaidrot nepieciešamību ievērot Latvijā spēkā esošos noteikumus.

Vilnītis uzsvēra, ka "šis nav tas laiks, kad jāspēkojas, vai maska pasargā vai nepasargā," bet gan jābūt likuma paklausīgiem un jāievēro nosacījumi, lai pasargātu savu un savu tuvāko cilvēku veselību.

"Ja pretī saņemsim tādu nekaunību un agresivitāti, par kādu esam dzirdējuši pēdējo dienu laikā, kad divi vīrieši sabiedriskā transporta kontrolierim iesita pa seju, Pašvaldības policijai būs jārīkojas bargi," norādīja Vilnītis. "Taču nevajag sākt ar sodu - vajag brīdināt, aizrādīt, palīdzēt. Cilvēku daļa, kas nesaprot šādu sarunu, ir mazākā daļa, un es varu paslavēt liepājniekus un mūsu sabiedrību, ka lielākā daļa tiešām izturas ļoti atbildīgi."

No pirmā šoka un apturētas dzīves pavasarī līdz drūmajam rudenim: koronavīruss Latvijā

Pirmā preses konference par Covid-19 izplatību Latvijā notika 2020. gada februārī. Drīz pēc tam valstī tika izsludināta ārkārtējā situācija un ...

gallery icon
152

Liepājas dome šonedēļ nosūtījusi vēstuli visiem tirdzniecības uzņēmumiem, lai informētu, kam jāpievērš pastiprināta uzmanība, sacīja Vilnītis. Liepājas pašvaldības mājaslapā iespējams arī lejuplādēt jau gatavus informatīvo plakātu maketus, turklāt mazākiem uzņēmumiem tiek piedāvāta iespēja saņemt jau izdrukātus plakātus.