foto: rezekne.lv
Pēc viena klienta nāves Rēzeknes pansionātā konstatē Covid-19 izplatību
Sabiedrība
2020. gada 28. oktobris, 13:41

Pēc viena klienta nāves Rēzeknes pansionātā konstatē Covid-19 izplatību

Jauns.lv / LETA

Rēzeknes pansionātā 20 klientiem un darbiniekiem ir konstatēta saslimšana ar Covid-19, apstiprināja pašvaldības Sociālā dienesta vadītājs Gunārs Arbidāns, apgalvojot, ka "situācija tiek kontrolēta".

Arbidāns skaidroja, ka 21.oktobrī viens no pansionāta klientiem tika aizvests uz slimnīcu, kur 23.oktobrī viņš mira. Tajā pašā dienā saņemti Covid-19 analīžu rezultāti, kas izrādījās pozitīvi.

foto: rezekne.lv

Ņemot vērā analīžu rezultātus, pārbaudīti visi pansionāta klienti un darbinieki. Saņemot analīzes, noskaidrojās, ka Covid-19 konstatēts 12 klientiem un astoņiem darbiniekiem.

"Tika izstrādāts rīcības plāns un instrukcija, kā pansionātā ierobežot vīrusa izplatību. Darbinieki ar pozitīvajiem analīžu rezultātiem aizsūtīti uz izolāciju, savukārt kontaktpersonas atrodas karantīnā. Visi saslimušie klienti ir norobežoti un izvietoti atsevišķā ēkas stāvā, kur tiek stingri uzraudzīts viņu veselības stāvoklis," apgalvoja Arbidāns.

Komentējot situāciju, Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (S) aicināja iedzīvotājus nopietni attiekties pret valsts un pašvaldības noteiktajiem ierobežojumiem.

"Aicinu iedzīvotājus sekot līdzi savam veselības stāvoklim un jebkādu aizdomu gadījumā sazināties ar ģimenes ārstu. Tikai ar savu atbildību mēs varēsim vīrusa izplatību ierobežot. Šobrīd ļoti svarīgi, lai mēs varētu izsekot vīrusa izplatības gaitu un to ierobežot," teica pilsētas mērs.

No pirmā šoka un apturētas dzīves pavasarī līdz drūmajam rudenim: koronavīruss Latvijā

Pirmā preses konference par Covid-19 izplatību Latvijā notika 2020. gada februārī. Drīz pēc tam valstī tika izsludināta ārkārtējā situācija un ...

gallery icon
152

Pašvaldība un Sociālais dienests aicina iedzīvotājus ievērot spēkā esošos ierobežojumus, publiskās vietās lietot mutes un deguna aizsegus, ievērot distanci un tīrīt rokas ar dezinfekcijas līdzekļiem.

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra datiem uz otrdienu divu nedēļu kumulatīvais Covid-19 saslimušo skaits Rēzeknē ir 25.