foto: LETA
Cietumā ieliek maksātnespējas administratori par piesavināšanos lielā apmērā
Ilustratīvs foto.
112
2020. gada 22. oktobris, 13:23

Cietumā ieliek maksātnespējas administratori par piesavināšanos lielā apmērā

Jauns.lv

Kādai maksātnespējas administratorei par mantas piesavināšanos lielā apmērā piespriests reāls cietumsods, portāls Jauns.lv uzzināja Ģenerālprokuratūrā. Aģentūra LETA vēstī, ka notiesātā ir bijusī vēja enerģijas ražotāja SIA "Winergy" maksātnespējas procesa administratore Una Zakrevska.

Ģenerālprokuratūras pārstāve Una Rēķe informē, ka otrdien, 20, oktobrī, Latgales priekšpilsētas tiesa, piedaloties Organizētās noziedzības apkarošanas prokuratūras prokuroram, piesprieda reālu brīvības atņemšanas sodu apsūdzētajai maksātnespējas administratorei par svešas mantas prettiesisku iegūšanu lielā apmērā.

Apsūdzētajai kā sertificētai maksātnespējas administratorei bija uzticētas parādnieka mantas pārvaldīšanas tiesības, kuras viņa mantkārīgu tieksmju vadīta, izmantoja ļaunprātīgi, skaidro Rēķe.

Maksātnespējas administratore apzinājās, ka nav veikusi maksātnespējas procesā noteiktās darbības, kas nepieciešamas pārskaitīto naudas līdzekļu atgūšanai un piesavinājās uzņēmuma finanšu līdzekļus lielā apmērā. Naudas summa, kuru viņa piesavinājās bija 148 203 eiro.

Personai brīvības atņemšana piemērota uz diviem gadiem ar mantas konfiskāciju, ar probācijas uzraudzību uz vienu gadu.

Apsūdzētā persona saukta pie kriminālatbildības par Krimināllikuma 179. panta trešajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu.

Rīgas rajona tiesā tikmēr atrodas vēl cita krimināllieta, kurā par piesavināšanos apsūdzēta Zakrevska. Nākamā tiesas sēde šajā lietā paredzēta 15.decembrī plkst.10. Savukārt pērn Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa citā lietā Zakrevskai piesprieda 10 750 eiro lielu naudas sodu par vairāk nekā 4000 eiro piesavināšanos un tiesas nolēmuma nepildīšanu. Šis tiesas spriedums ir pārsūdzēts Rīgas apgabaltiesā un tiks skatīts 7.decembrī.