foto: LETA
Dienestam armijā mēģinās piesaistīt ne tikai ļoti fiziski izturīgos
Sabiedrība
2020. gada 20. oktobris, 09:47

Dienestam armijā mēģinās piesaistīt ne tikai ļoti fiziski izturīgos

Jauns.lv / LETA

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) ir sākuši jaunu kampaņu "Esi formā", ar kuru mēģina piesaistīt jauniešus dienestam.

Kā informē Aizsardzības ministrija, ar kampaņu NBS vēlas sniegt ieskatu karavīra ikdienā un mainīt priekšstatu, ka armijā tiek uzņemti tikai fiziski ļoti izturīgi cilvēki.

"Piedāvājot stabilitāti, konkurētspējīgu atalgojumu, karjeras un izaugsmes iespējas, Sauszemes spēku mehanizētajā kājnieku brigādē Ādažos tiek gaidīti gan tie, kuriem vēl nav profesijas, gan jaunie speciālisti, kuriem ir vidējā profesionālā vai augstākā izglītība," aicina NBS.

Šodien plkst.11 Ādažu militārajā bāzē NBS komandieris Leonīds Kalniņš piedalīsies kampaņas "Esi formā" atklāšanas pasākumā. "Pieprasītās profesijās sevi var apliecināt neskaitāmos veidos, bet būt sabiedrības un valsts aizsardzības avangardā var tikai Bruņotajos spēkos," izteicies Kalniņš, uzsverot, ka būšana formā nenozīmē tikai formastērpa nēsāšanu vai labu fizisko formu: "Šis ir jautājums par vērtībām, attieksmi un dzīves filozofiju."

Kalniņš uzsvēris, ka NBS ir atvērti darba meklētājiem, neatkarīgi no iepriekšējas profesionālās pieredzes. NBS esot pieejamas vairāk nekā 170 specialitātes, tāpēc Kalniņš ir pārliecināts, ka "ikviens var sniegt savu ieguldījumu, apgūstot sev jaunu jomu, vai strādājot savā specialitātē, piemēram, kā automehāniķis, smagās tehnikas vadītājs, finanšu plānotājs, personāla atlases speciālists, medicīnas darbinieks, inženieris, apgādes, vai kādas citas jomas speciālists".

Pasākuma laikā sabiedrībā zināmi cilvēki, kā arī Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas studenti tiks izaicināti pārliecināties, vai viņi ir formā, izpildot atsevišķus vingrinājumus, ko ikdienā veic karavīri. Pasākums norisināsies jaunatklātā Ādažu bāzes sporta kompleksa ārtelpās.

Kalniņš šorīt TV3 vērtēja, ka NBS veiksmīgi pilda rekrutācijas plānus un vairāk pieņem cilvēkus darbā nekā no dienesta atvaļinās. Kalniņam ir sajūta, ka jaunieši arvien vairāk novērtējot NBS kā stabilu darbavietu.

Kalniņš vērtēja, ka Covid-19 izplatība nav iespaidojusi NBS kaujas gatavību, bet armija bijusi spiesta pārorganizēt daļu procesu, lai karavīrus vairāk sargātu no saslimšanas. Ārvalstu karavīriem nekādas atlaides Covid-19 drošības prasību ievērošanā netiekot dotas.

Jautāts, vai ir apsvērts, kā NBS varētu palīdzēt sabiedrībai vēl plašākas Covid-19 izplatības gadījumā, Kalniņš stāstīja, ka NBS attīstot dezinfekcijas vienības, kuru darbs gan ir vērsts uz armijas vienību apkalpošanu, ja tajās tiktu konstatēta saslimšana ar Covid-19, bet tās varot palīdzēt arī ārpus armijas.