Politika
2020. gada 18. oktobris, 22:30

"KPV LV" priekšvēlēšanu kampaņas organizēšanu par 126 tūkstošiem uztic ēdināšanas firmai

Nekā personīga, TV3

Politiskās partijas Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) beidzot atskaitījušās par naudas tēriņiem Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās. Visdārgākā kampaņa bija vēlēšanu uzvarētājai, bet otru iespaidīgāko summu tērējusi "KPV LV", kas domē neiekļuva. TV3 raidījuma "Nekā personīga" uzmanību piesaistījusi firma, kam partija uzticējusi kampaņas organizēšanu 126 tūkstoši maksāti reklāmas tirgū nezināmam spēlētājam.

Kompānijas atskaites nonākušas raidījuma rīcībā un dažas pozīcijas izskatās mākslīgi sadārdzinātas. "KPV LV" biedru vidū radušās šaubas par valsts finansējuma patieso izlietojumu. 70 biedri ierosināja sasaukt partijas kopsapulci, lai prasītu atskaiti par naudas izlietojumu un, iespējams, veiktu izmaiņas valdē.

Tomēr šonedēļ kļuva zināms, ka sapulce atcelta. Tas bija pārsteigums pat dažiem valdes locekļiem. 

Par dalību Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās "KPV LV" izšķīrās vasarā. Partijas valde lēma, ka mēra kandidāts būs Ralfs Nemiro un viņam vienpersoniski ļāva arī izraudzīties kampaņas organizētājus.

Neraugoties uz deviņu valdes locekļu lemto -  vēlēšanās netērēt vairāk kā 170 tūkstošus - kampaņā patiesībā izdeva divas reizes vairāk un Rīgas domē "KPV LV" tā arī neiekļuva.

Visdārgākā bijusi priekšvēlēšanun kampaņas plānošana un organizēšana. Svarīgākais darbs priekšvēlēšanu laikā uzticēts ēdināšanas uzņēmumam, kas darbību pēdejos trijos gados praktiski nav veicis un reģistrēts kādā dzīvoklī Ķengaragā. 

Norādītajā adresē nekas gan neliecina par lielas reklāmas kompānijas esamību.

Plašāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.