foto: LETA
Būvvalde apturējusi restorāna "Koya" darbu
Restorāns "Koya" Andrejsalā.
Sabiedrība
2020. gada 16. oktobris, 20:16

Būvvalde apturējusi restorāna "Koya" darbu

Jauns.lv / LETA

Rīgas pilsētas būvvalde apturējusi Andrejsalā esošā restorāna "Koya" darbību, apstiprināja pilsētas būvvaldes pārstāvis Edgars Butāns.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Restorāna ekspluatācija ir apturēta, jo būve nebija nodota ekspluatācijā.

Kā skaidroja Butāns, būvvalde veica plānoto apsekošanu un konstatēja, ka restorāna ēka tiek ekspluatēta. Tādēļ uzņēmumam vēlreiz liegts šo ēku ekspluatēt, tā ir norobežota ar lentām un izvietoti paziņojumi, ka ēkas ekspluatācija ir liegta.

Restorāna "Koya" līdzīpašnieks Māris Kreilis sacīja, ka viņam nav zināms par būvvaldes lēmumu slēgt restorānu. Vienlaikus Kreilis atzina, ka restorāns darbojas ēkā, kura nav nodota ekspluatācijā.

"Tā ir tiesa, jo iepriekšējie īpašnieki nebija visu sakārtojuši. Tagad mēs strādājam pie ēkas nodošanas ekspluatācijā, tas jau ir procesā," sacīja Kreilis.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, restorāns "Koya" tika atklāts 2012.gadā. Par restorānam veidoto dizainu uzņēmuma "Open AD" dizaineri Zane Tetere, Elīna Tetere un arhitekta palīgs Dins Vecāns ieguva "Gada balvas dizainā 2012" 1.vietu apakškategorijā "Sabiedrisko telpu interjera dizains".

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Koya" pērn strādāja ar 660 551 eiro apgrozījumu un 86 537 zaudējumiem. Uzņēmumam 7.oktobrī bija izveidojies 14 324 eiro nodokļu parāds. Uzņēmuma līdzīpašnieki kopš 2016.gada un patiesie labuma guvēji ir Kreilis un Aleksands Packevičs, kuriem abiem pieder 50% uzņēmuma daļas. Pirms tam 2015.gadā dibinātais uzņēmums piederēja Ievai Gorkšai.