foto: LETA
Kalniete vienīgā no Latvijas politiķiem iekļauta ietekmīgāko eiroparlamentāriešu "Top 100"
Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete.
Politika
2020. gada 15. oktobris, 19:35

Kalniete vienīgā no Latvijas politiķiem iekļauta ietekmīgāko eiroparlamentāriešu "Top 100"

Jauns.lv / LETA

Eiropas Parlamenta (EP) deputāte un Eiropas Tautas partijas (ETP) grupas viceprezidente Sandra Kalniete (JV) ir vienīgā no Latvijas politiķiem, kas iekļauta starptautiskās nevalstiskās organizācijas "VoteWatch Europe" pētījumā par ietekmīgākajiem eiroparlamentāriešiem "Top 100".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā interneta vietnē norādīja "VoteWatch Europe", pētījums ir daļa no "Ietekmes indeksa", kas ir jauna, datu virzīta eiroparlamentāriešu vērtēšanas sistēma, kuru īsteno "VoteWatch Europe" kopā ar komunikāciju aģentūru "BCW Brussels".

Pētījumā tiek noteikta eiroparlamentāriešu ietekme divos aspektos, proti, politiskā ietekme, piemēram, spēja mainīt likumdošanu, iegūt balsis un veidot debates, kā arī sociālā ietekme - spēja uzrunāt cilvēkus, mainīt sabiedriskās apspriešanas virzienu un veidot atbalsta kopienu.

Starp trim ietekmīgākajiem eiroparlamentāriešiem pirmo vietu ieņem EP priekšsēdētājs Dāvids Sasoli, otro vietu - Sociāldemokrātu grupas priekšsēdētāja Irače Garsija-Peresa un ETP grupas priekšsēdētājs EP Manfrēds Vēbers.

Kalnietes vārds lasāms arī starp ietekmīgākajiem Latvijas eiroparlamentāriešiem, kur pirmo vietu ieņem politiķe, otro vietu - Roberts Zīle (NA), bet trešo - Andris Ameriks (GKR). Sarakstā nav iekļuvuši pārējie pieci Latviju pārstāvošie deputāti kā Inese Vaidere (JV), Ivars Ijabs (AP), Nils Ušakovs (S), Dace Melbārde (NA) un Tatjana Ždanoka (LKS).