foto: LETA
"Aizmirsa izslēgt mikrofonu" - Urbanovičs atvainojas Vilkam par izteikumiem privātā sarunā
Jānis Urbanovičs.
Politika
2020. gada 30. septembris, 11:11

"Aizmirsa izslēgt mikrofonu" - Urbanovičs atvainojas Vilkam par izteikumiem privātā sarunā

Jauns.lv / LETA

Partijas "Saskaņa" līderis Jānis Ubanovičs atvainojas Latvijas Bankas padomes locekļa amatam virzītajam bijušajam finanšu ministram Andrim Vilkam par viņa virzienā vērstu necenzētu leksiku, kas izskanēja Saeimas komisijā notikušā privātā sarunā.

Šodien Saeimas Pieprasījumu komisijas dalībnieki kļuva par lieciniekiem privātai Urbanoviča un kāda viņa kolēģa sarunai, kas atklātībā nonāca, jo Urbanovičs aizmirsa izslēgt mikrofonu tiešsaistes komisijas laikā.

Politiķis sarunā ar kādu partijas biedru krievu valodā sprieda par to, kā "Saskaņas" parlamenta frakcijas deputātiem būtu jābalso par Vilka apstiprināšanu Latvijas Bankas padomes locekļa amatā. "Vaņa, tu neatbalsti Vilku, jo viņš "Liepājas metalurgu" iznīcināja. Un citiem latgaliešiem pasaki, ka vajag viņu vajag gāzt na**j," sacīja politiķis.

Vēlāk sarunā, kuras audio ierakstu sociālajā medijā "Facebook" ievietojusi deputāte Linda Liepiņa, Urbanovičs ar šķietami citu personu apsprieda arī atbildes darbības, ko "Saskaņa" varētu īstenot, reaģējot uz Jaunās konservatīvās partijas rīcībām.

Īsi pēc komisijas sēdes Urbanovičs paziņojumā medijiem pauda nožēlu par sarunāto. "Esmu vainīgs. Nesavaldījos un lietoju rupjības. Atvainojos visiem, kam nācās to dzirdēt gan tiešraidē, gan principiālu kolēģu sociālajos tīklos izvietotajos ierakstos. Jo īpaši atvainojos Andrim Vilkam, ko uzskatu viņu par augstas klases profesionāli, kaut arī ne visā varu viņam piekrist," pauda politiķis.

Viņš skaidroja, ka, lai arī attaisnojumus viņa teiktajam rast ir grūti, tomēr "rupjie vārdi paspruka" noteiktā situācijā. Politiķis atgādināja, ka sākotnēji "Saskaņas" frakcija bija lēmusi jautājumā par Vilka iecelšanu Latvijas Bankas padomes locekļa amatā izvēlēties brīvo balsojumu.

"Kad par to uzzināja mūsu partijas Liepājas nodaļas biedri, saņēmu ļoti daudz un ļoti striktus pārmetumus. Liepājnieki nav aizmirsuši toreizējā finanšu ministra rīcību "Liepājas metalurga" krīzes laikā, kas daudzas ģimenes iedzina izmisumā. Es nevarēju neņemt vērā viņu teikto. Šajā emocionālajā gaisotnē arī pateicu to, ko tagad ļoti nožēloju," skaidroja deputāts.