foto: unsplash.com
"Veca elektrotehnika tiek krāta pat vairākās paaudzēs!" Turpinoties "Elektronikas šķiratlonam", aicina bez maksas nodot elektrotehniku
Foto ilustratīva nozīme.
Sabiedrība
2020. gada 26. septembris, 20:30

"Veca elektrotehnika tiek krāta pat vairākās paaudzēs!" Turpinoties "Elektronikas šķiratlonam", aicina bez maksas nodot elektrotehniku

Jauns.lv

Kampaņas piecu mēnešu norises periodā redzam patiešām plašu iedzīvotāju iesaisti. Nodotie elektronikas apjomi mums uzskatāmi parāda situācijas nopietnību - veca elektrotehnika iedzīvotāju mājvietās tiek krāta pat vairākās paaudzēs, komentējot joprojām notiekošo Vislatvijas “Elektronikas šķiratlonu”, norādījis Latvijas Zaļā punkta direktors Kaspars Zakulis.

Kampaņas otrais posms norisinās vairāk nekā 20 novados, nodrošinot tehnikas bezmaksas izvešanu no mājsaimniecību un uzņēmumu adresēm. Akcijai vēl aicināti pieteikties iedzīvotāji Skrundas, Pāvilostas, Siguldas, Mālpils, Ilūkstes, Aknīstes, Aizputes, Dobeles un citos novados. 

Latvijas Zaļā punkta direktors Kaspars Zakulis: “Ja patlaban no tirgū novietotā tehnikas apjoma atpakaļ jāsavāc 40,5%, tad nākamgad būs jāatgūst jau 65%. Tas ir visai liels lēciens tik īsā laika posmā, tomēr ar to tiek aktualizēta problēma – nolietotā vai cilvēku neizmantota elektronika apkārtējā vidē ir daudz un no tās ir jāatbrīvojas atbildīgi, ko aicinām darīt arī “Elektronikas šķiratlonā””.

Informācija par akcijas norises datumiem katrā novadā, kā arī pieteikšanās nolietotās tehnikas izvešanai pieejama elektroniski, kā arī zvanot pa tālr. 27853830.

Akcijā iedzīvotāji var nodot gan lielo sadzīves tehniku, tostarp ledusskapjus, veļas mašīnas, plītis, trauku mazgājamās mašīnas u.c., gan arī mazo tehniku, piemēram, mikroviļņu krāsnis, blenderus, elektriskos svarus, fēnus, virtuves kombainus un citas ierīces, kā arī papildu var kopā ar elektroniku nodot uzkrātās baterijas un akumulatorus. Lai pieteiktu izvešanu adresē, minimālajam kopējam nodoto lietu svaram jābūt vismaz 30 kg.  

Aicinām ievērot, ka akcijā var nodot tikai nolietotās elektropreces, akumulatorus un baterijas. Netiks savākti citi atkritumu veidi, piemēram, mēbeles, logi, durvis, podi u.c.

Vairāk par šķirošanas kampaņu Vislatvijas “Elektronikas šķiratlons” lasi Latvijas Zaļā punkta mājas lapā zalais.lv sadaļā “Jaunumi”.