foto: Publicitātes
Latvijas un pasaules operas zvaigžņu koncertu cikla “KOPĀ” koncerti būs skatāmi starptautiskajā digitālajā platformā OPERAVISION
Aleksandrs Antoņenko.
Kultūra
2020. gada 22. septembris, 11:33

Latvijas un pasaules operas zvaigžņu koncertu cikla “KOPĀ” koncerti būs skatāmi starptautiskajā digitālajā platformā OPERAVISION

Jauns.lv

Sākot no šodienas, 22. septembra, plkst. 19:00 pēc Centrāleiropas laika starptautiskajā digitālajā vietnē Operavision.eu būs skatāms koncertu cikla KOPĀ pirmais koncerts ar pasaulslavenā tenora Aleksandra Antoņenko un pianista Reiņa Zariņa dalību, kas 16.jūlijā sadarbībā ar Valsts Prezidenta kanceleju un SIA “Latvijas Mobilais Telefons” atbalstu notika Rīgas pilī un bija veltīts Latvijas medicīnas darbiniekiem, kuri krīzes lai-kā strādāja vissarežģītākajos apstākļos.

"Man ir patiess prieks, ka ar mūsu koncerta skanējumu platformā Opervision tiks dota iespēja ļoti plašam klausītāju lokam visā pasaulē dzirdēt un iepazīt, cik skaista un romantiska ir mūsu latviešu komponistu vokālā kamermūzika. Par to esmu īpaši gandarīts,” atzīmē Aleksandrs Antoņenko. 

“Esmu gandarīta, ka mūsu ideja, kas radās COVID krīzes vissmagākajā brīdī, strauji guvusi starptautisku rezonansi un par mūsu koncertiem interesi izteicis viens no nozīmīgākajiem operas mākslai veltītajiem medijem pasaulē. Ideja pārtapusi realitātē un prieks, ka mūsu mākslinieku izcilais sniegums iepriecinās klausītājus vēl plašākā starptautiskā skanējumā”, uzsver producente un koncertu idejas autore Daina Markova.

Operavision.Eu skatītājiem būs iespēja dzirdēt latviešu un pasaules komponistu mūziku tenora Alekandra Antoņenko un pianista Reiņa Zariņa sniegumā.. Koncertā skanēs Emīla Dārziņa, Jāņa Mediņa, Alfrēda Kalniņa, Arvīda Žilinska, Frančesko Čilea, Džuzepes Verdi, Džakomo Pučīni, Franca Lehāra mūzika.

Aleksandra Antoņenko un Reiņa Zariņa koncerts no 22. septembra skatāms šeit.

Koncertu ciklā “KOPĀ” šovasar koncertus sniedza Latvijas operdziedātāji Aleksandrs Antoņenko, Marina Rebeka, Jānis Apeinis, Perīna Madefa un Sonora Vaice, kā arī izcilais vācu bass Andreass Bauers Kanabas.