Sabiedrība
2020. gada 18. septembris, 21:11

Viļānos izcēlies pamatīgs tracis domes deputātes neadekvātās uzvedības dēļ

Bez Tabu, TV3

Daudzdzīvokļu namu masīvā Viļānos vietējās domes deputāte Jevdokija Šlivka, nostājoties pa vidu ceļam, kas ved gar daudzstāvu namu, kurā pati dzīvo, bloķē transportlīdzekļu satiksmi, tādējādi kavējot kaimiņu no citiem apkaimes namiem nokļūšanu līdz dzīvesvietām, šovakar vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu".

Viņas ceļu satiksmes noteikumu izpratni nespēj satricināt pat aizkavēto iedzīvotāju piesaistītie policisti un autoskolas instruktors.

Uzrādot vairākus aculiecinieku video, Viļānu iedzīvotāji no daudzdzīvokļu nama masīva Nākotnes ielas apkaimē ziņo par Viļānu novada domes deputātes Jevdokijas Šlivkas, viņuprāt, neadekvāto uzvedību.

Video iemūžināts, kā Šlivka, apstājusies pagalma ceļa vidū, aiztur autovadītājus, kuri vēlas nokļūt līdz apkaimes namiem. Video redzamas spraigas ainas: savākušies krietnā barā, kavētie šoferi aizrāda Šlivkai pieprasa noiet no ceļa, ļaut turpināt kustību; tikmēr Šlivka, pasitusi padusē pagalmā izpurinātu paklāju, aizrāda šoferiem, ka viņi nedrīkstot pārvietoties pa konkrēto iekšpagalma ceļu.

Kā dzirdams aculiecinieku video, savu rīcību deputāte Šlivka pamato ar savu ceļu satiksmes noteikumu traktējumu. Viņa norāda uz aizlieguma ceļa zīmi “Braukt aizliegts”, kas uzstādīta iekšpagalma ceļa sākumā.

Šlivka uzskata, ka tā tā ļauj braukt vien vien tiem, kuri dzīvo zīmei tuvākajā daudzdzīvokļu mājā, tātad viņai un tiešajiem kaimiņiem no konkrētā nama, nevis pārējo masīva māju, līdz kurām ved ceļš, iedzīvotājiem.

Neizpratni par deputātes Šlivkas uzvedību pauž arī Viļānu novada domes priekšsēdētāja Jekaterina Ivanova. Tiesa, viņa teic, ka nevarot pret deputāti vērsties ar sankcijām, bet varot ieteikt viņai turpmāk tā nerīkoties.

Plašāk skatieties TV3 raidījumā "Bez Tabu".