foto: Publicitātes foto
Turpmāko gadu ieeja Kim? Laikmetīgās mākslas centrā būs bez maksas
Kultūra
2020. gada 14. septembris, 14:16

Turpmāko gadu ieeja Kim? Laikmetīgās mākslas centrā būs bez maksas

Jauns.lv

Pateicoties advokātei un mecenātei Vitai Libertei, Kim? rudens sezonu sāk ar iepriecinošu ziņu - turpmāko gadu ieeja Kim? Laikmetīgās mākslas centrā būs bez maksas, informē Laikmetīgās mākslas centrā.

Kim? padomes locekle, VV Foundation dibinātāja Vita Liberte komentējot iniciatīvu atzīst: "Mēs visi vēlamies dzīvot tolerantā un domājošā sabiedrībā, kuras attīstību cita starpā veicina saskare ar mākslu un īpaši laikmetīgo mākslu, tāpēc durvīm uz to jābūt vaļā."

Kim? Laikmetīgās mākslas centra izpilddirektore Elīna Drāke norāda: "Mūsu institūcijas mērķis ir stiprināt un uzturēt interesi par Latvijas laikmetīgās mākslas procesiem un šībrīža pēc pandēmijas situācijā sniegt iespēju padziļināti iepazīt laikmetīgās kultūras vērtības.

Pateicoties Vitas Libertes gādībai, vismaz uz turpmāko gadu šāda nepastarpināta saskare ar aktuālās mākslas procesiem Kim? ietvaros būs brīvi pieejama arī citkārt mazāk sociāli aizsargātām grupām - bērniem, jauniešiem, senioriem”. 

2020.-2021. gadā  Kim?  Laikmetīgās  mākslas  centrs turpina  veidot  sadarbībās sakņotu un uz izpēti balstītu izstāžu  un pavadošo pasākumu programmu. Tās mērķis ir  kvalitatīvi un pārdomāti veicināt Latvijas  mākslinieku  profesionālo darbību  un  iekļaušanos  starptautiskajā  mākslas  ainā, programmā vienlaicīgi iekļaujot ārpus-Baltijas reģiona radošo jomu pārstāvju attīstītas idejas to visdažādākajās izpausmēs.

Līdz 1. novembrim Kim? Laikmetīgās mākslas centrs aicina apmeklēt grupas izstādi "Nervozā gara faktūra" - veltījumu t.s. šodienas laikmeta "nemiera garam". Izstādes, kuras espozīcijā ietvertas arhīva fotogrāfijas un video, audekli un grafiti, ar rokām, kā arī burtveidolu un kolāžas tehnikā veidoti jauni un iepriekš radīti dzīvu un mirušu autoru darbi, kas katrs atsevišķi novada tiem īpaši piemītošu virsmas autonomijas un satura "troksni" jeb faktūru. Izstādes dalībnieki: 0.0.01.0.0., Džeims Bridls, Merlins Kārpenters, Vanesa Gravenora, Lī Ledars, Voldemārs Matvejs, Viktorija Modesta, Ieva Rubeze, Aleksandra Samuļenkova, Elza Sīle.

Aicinām pieteikt grupas t.sk. bērnudārzu, skolēnu un studentu grupas, profesionālām tūrēm mākslas mediatru un/vai kuratores vadībā, rakstot kim@kim.lv.