Sabiedrība
2020. gada 12. septembris, 13:51

Zināms, kurās vietās Latvijā šobrīd reģistrēti Covid-19 gadījumi

LETA

No aizvadītajā diennaktī atklātajiem pieciem jaunajiem inficētajiem pa vienam reģistrēts Rīgā, Daugavpilī un Ventspilī. Savukārt Amatas novadā, kur iepriekš visi saslimušie bija atlabuši, tagad infekcija atgriezusies, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati.

Līdz ar to Rīgā pašlaik reģistrēti 52 saslimušie, Daugavpilī inficēto skaits pieaudzis līdz 19, bet Ventspilī un Amatas novadā saslimšanas gadījumu skaits nepārsniedz piecus, tādēļ precīzs inficēto cilvēku skaits netiek atklāts.

Divi no aizvadītajā diennaktī reģistrētajiem inficētajiem ir vecumā no 20 līdz 29 gadiem, bet pa vienam ir vecuma grupās no 40 līdz 49 gadiem, no 50 līdz 59 gadiem un no 70 līdz 79 gadiem.

Kā ziņots, Pagājušajā diennaktī, veicot 2258 Covid-19 testus, reģistrēti pieci jauni saslimšanas gadījumi. SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka viens saslimušais ieradies no Francijas, viens saslimušais ir kontaktpersona, bet trīs personām tiek precizēts infekcijas avots. Epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās.

Līdz šim Latvijā kopumā veikti 277 084 Covid-19 izmeklējumi, saslimušas 1464 personas un 1248 izveseļojušās, bet 35 mirušas.

Pēdējās diennakts laikā nav stacionēti jauni pacienti ar Covid-19, bet viens pacients izrakstīts no stacionāra. Kopumā stacionāros ārstējas deviņi pacienti, no kuriem visi ar vidēji smagu slimības gaitu. Kopumā no stacionāra izrakstīti 210 pacienti, starp kuriem ir gan tie, kas izveseļojušies, gan tie, kas miruši.