foto: Paula Čurkste/LETA
Ventspils koncertzāle atzīta par ilgtspējīgāko ēku
Jaunā koncertzāle "Latvija" Ventspilī, kurā darbosies koncertzāle "Latvija", Ventspils mūzikas vidusskola, Bērnu mūzikas skola, Mūzikas bibliotēka un skaņu ierakstu studija.
Novadu ziņas
2020. gada 12. septembris, 07:43

Ventspils koncertzāle atzīta par ilgtspējīgāko ēku

Kas Jauns Avīze

Konkursā Ilgtspējība arhitektūrā, būvniecībā, dizainā pirmā vieta nominācijā Ilgtspējīgākā ēka piešķirta Ventspils koncertzālei "Latvija" ar mūzikas skolu.

Ilgtspējīgākā projekta balvu ieguva jaunā Ogres bibliotēka, pirmā vieta nominācijā Ilgtspējīgākā publiskā ārtelpa piešķirta Alūksnei par Tempļkalna apkaimes labiekārtojumu, par Ilgtspējīgāko studentu ideju sumināta Ksenija Sapega par pārrobežu izglītības kompleksa Daugavpils-Braslava ideju.

Konkursu rīko biedrība "Building Design and Construction Council" sadarbībā ar Ekonomikas ministriju un Būvniecības valsts kontroles biroju. Mērķis ir popularizēt objektus un idejas, kuru sākotnējā vērtība ilgtermiņā nemazinās, tiecoties uz nevainojamu kalpošanu sabiedrības labā desmitiem gadu, ir izmantoti kvalitatīvi risinājumi ēkas uzturēšanai ar pēc iespējas zemākām izmaksām.