foto: LETA
Pēc amonjaka noplūdes Vecmīlgrāvī nav konstatētas indikācijas par negatīvu ietekmi uz vidi
Foto ilustratīva nozīme.
Sabiedrība
2020. gada 9. septembris, 13:58

Pēc amonjaka noplūdes Vecmīlgrāvī nav konstatētas indikācijas par negatīvu ietekmi uz vidi

Jauns.lv / LETA

Pēc amonjaka noplūdes, kas svētdien bija notikusi Rīgā, Vecmīlgrāvī, SIA "Karavela" ražošanas teritorijā, nav konstatētas indikācijas par negatīvu ietekmi uz vidi,  informēja Valsts vides dienesta (VVD) sabiedrisko attiecību speciāliste Anda Zaļepska.

Pēc viņas paustā, uzņēmumam SIA "IP Vecmīlgrāvis", kura piederošajā teritorijā negadījums ir noticis, ir izsniegta piesārņojošās darbības atļauja. VVD sola veikt uzraudzības pārbaudi, lai pārliecinātos, kā uzņēmums ievēro atļaujā ietvertās vides aizsardzības prasības.

Pēc fiziskās pārbaudes uzņēmumā un saņemtajiem skaidrojumiem VVD lems par videi nodarītā kaitējuma aprēķinu un piemērojamām soda sankcijām. Avārijas seku likvidācijas laikā noplūdušais amonjaks ar skalošanas ūdeņiem tika novadīts uz Rīgas centralizētajiem kanalizācijas tīkliem. Pēc SIA "Rīgas ūdens" speciālistu sniegtās informācijas novadītā amonjaka daudzums nav tik liels, lai kaitētu sistēmas darbībai.

"Šobrīd un pēc avārijas seku likvidēšanas nav konstatētas indikācijas par negatīvām ietekmēm videi," komentēja Zaļepska.

Jau ziņots, ka svētdien Atlantijas ielā Rīgā, "Karavela" ražošanas teritorijā, no saldēšanas iekārtas notikusi amonjaka noplūde. Uzņēmuma līdzīpašnieks un valdes loceklis Andris Bite skaidroja, ka plānotu remontdarbu laikā notika tehnisks negadījums - nelielā rezervuārā pārplīsa blīvslēgs, kā rezultātā gaisā aizplūda ap 50 kilogramiem amonjaka gāzveidā.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka noplūdušās vielas daudzums nenodarīs kaitējumu nedz cilvēku veselībai, nedz mantai.

Teritorija, kurā notika noplūde, juridiski pieder "IP Vecmīlgrāvis". Tomēr Bite ir prokūrists arī šajā uzņēmumā, līdz ar to tas ir saistīts ar "Karavelas" ražotni. Uzņēmumam izsniegta piesārņojošas darbības atļauja zivju produkcijas ražošanai.