foto: LETA
Sāksies Rīgas domes koalīcijas veidošanas sarunas
AP/P saraksa līderis Mārtiņš Staķis
Politika
2020. gada 31. augusts, 07:25

Sāksies Rīgas domes koalīcijas veidošanas sarunas

Jauns.lv / LETA

Šodien plkst.12 Rātsnama Kamīnzālē sāksies Rīgas domes koalīcijas veidošanas sarunas, informē "Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" (AP/P) pārstāvji.

Pirmās sarunas notiks plkst.12 starp AP/P saraksta un "Jaunās vienotības" pārstāvjiem, tām plkst.13 sekos AP/P sarunas ar Jaunās konservatīvo partiju, bet plkst.14 AP/P pārstāvji tiksies ar "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un Latvijas Reģionu apvienības saraksta pārstāvjiem.

Plānots, ka AP/P saraksa līderis Mārtiņš Staķis ar pārējo politisko spēku pārstāvjiem sākotnēji tiksies atsevišķi, nevis visiem kopā. Sarunās AP/P pārstāvēs Staķis, "Progresīvo" līderis Mārtiņš Kossovičs un "Latvijas attīstībai" pārstāvis Viesturs Zeps.

Attīstībai/Par!, "Progresīvie" pārstāvjiem Rīgas domes vēlēšanu vakars izvērties ar plašu smaidu sejā

Pēc balsu saskaitīšanas Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu 37 iecirkņos līderos izvirzījies apvienotais "Attīstībai/Par!" un "Progresīvo" (AP/PRO) saraksts, kā arī "Saskaņa", ...

gallery icon
51

AP/P saraksta līderis iepriekš teica, ka koalīcija jāveido visām valdības koalīciju veidojošajām partijām, kuras ir iekļuvušas Rīgas domē - AP/P, "Jaunā vienotība", "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un Latvijas Reģionu apvienības apvienotajam sarakstam un Jaunajai konservatīvajai partijai. Viņš uzskata, ka koalīcijai jābūt pēc iespējas plašākai, lai varētu nodrošināt stabilu darbu un atvieglotu sarežģītu lēmumu pieņemšanu.

Savukārt iepriekšējās Rīgas domes koalīcijas partijām būšot jāpaliek opozīcijā, atzina Staķis.

Partija "Saskaņa" muzicē un vēlēšanu rezultātus gaida pie ēdienu bļodām

Partija "Saskaņa" Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātus sagaida viesnīcā “Wellton Riverside SPA Hotel” 11. novembra krastmalā.

gallery icon
45

Pirmās sarunas varētu notikt starp "Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" (APP) saraksta un "Jaunās vienotības" pārstāvjiem.

"Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un Latvijas Reģionu apvienības pārstāvji uz sarunu aicināti plkst.15.

Nacionālā apvienība un Latvijas Reģionu apvienība gaida vēlēšanu rezultātus Vecrīgā

Nacionālā apvienība un Latvijas Reģionu apvienība Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātus sagaida hotelī „Pullman Riga Old Town” Jēkaba ielā Vecrīgā.

gallery icon
23

No APP sarunās piedalīsies Mārtiņš Staķis, Mārtiņš Kossovičs un Viesturs Zeps.

Jau ziņots, ka Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās visvairāk balsu ir ieguvis "Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" (AP/P) apvienotais saraksts, kuram seko "Saskaņa" un "Jaunā vienotība", liecina Centrālās vēlēšanu komisijas sniegtā informācija, apkopojot balsis no visiem 156 iecirkņiem.

Provizoriskie rezultāti liecina, ka Rīgas domē ir iekļuvuši septiņi politiskie spēki. AP/P saraksts tiks pie 18 deputātu mandātiem, "Saskaņa" iegūs 12 domnieku krēslus, "Jaunā Vienotība" - desmit, "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un Latvijas Reģionu apvienības apvienotais saraksts - septiņus, "Gods kalpot Rīgai" piecus, bet Latvijas Krievu savienība un Jaunā konservatīvā partija - katra pa četrām deputātu vietām.