foto: Evija Trifanova/LETA
Šeit pulcēsies Rīgas nervozākie cilvēki: kur partijas ieplānojušas vēlēšanu nakts banketus
Lielākā daļa partiju provizoriskos Rīgas vēlēšanu rezultātus sagaida tusiņos vecpilsētā vai tās tuvumā.
Politika
2020. gada 29. augusts, 07:52

Šeit pulcēsies Rīgas nervozākie cilvēki: kur partijas ieplānojušas vēlēšanu nakts banketus

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Naktī no sestdienas uz svētdienu, no 29. uz 30. augustu, īpaši nervozi ir 707 rīdzinieki, kas kandidē uz Rīgas domi. Tikai katrs divpadsmitais jeb precīzāk 11,783. iesēdīsies domnieka krēslā, bet uz vietu Rātsnamā cer teju visi, kuri sestdienas vakarā pulcējas gan glaunos restorānos, gan pieticīgos partiju birojos. Jauns.lv skaidro, kur tad nervozie partijnieki gaida provizoriskos vēlēšanu rezultātus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Divpadsmit no piecpadsmit vēlēšanās startējošiem politiskajiem spēkiem Jauns.lv atklāja, kur pulcēsies, lai kopā ar saviem faniem gan ar bezalkoholiskā kokteiļa glāzi, gan ar kaut ko stiprāku sagaidītu sev labvēlīgu vai gluži pretēji – skumdinošu rezultātu.

Piecas partijas vēlēšanu rezultātus nolēmušas sagaidīt savos birojos: „Jaunā saskaņa” Brīvības bulvārī 30, „Jaunā vienotība” Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12, Zaļo un zemnieku savienība – Lielirbes ielā 17a, KPV LV - Aldaru ielā 10, bet Latvijas Krievu savienība – Rūpniecības ielā 9.

Savukārt pārējās septiņas partijas un apvienības provizoriskos rezultātus sagaida lielākos vai mazākos restorānos – „Alternative” restorānā „Laivas” Krasta ielā, Nacionālā apvienība/Latvijas Reģionu apvienība - hotelī „Pullman Riga Old Town” Jēkaba ielā Vecrīgā, „Gods kalpot Rīgai”- Latvijas Nacionālā mākslas muzeja restorānā Esplanāde, Attīstībai/Par, „Progresīvie - „Andalūzijas sunī” Berga bazārā, „Saskaņa” - viesnīca “Wellton Riverside SPA Hotel” 11. novembra krastmalā, "Vienoti Latvijai" - koditorejā "Jungle.lv" Marijas ielā, bet Jaunā Konservatīvā partija - viesnīcā „Radisson Blu Daugava Hotel” Kuģu ielā.

Tā kā visvairāk uz Rīgas domi cierējošo vēlēšanu naktī provizoriskos rezultātus sagaida Vecrīgā vai vēsturiskajā pilsētas centrā – astoņas partijas, arī Konservatīvā partija neatpaliek pulcējoties viesnīcā Daugavas kreisajā krastā tieši ar skatu uz vecpilsētu un Rātslaukumu.

Tomēr ne visi pulcējas vēlēšanu nakts tusiņos. Nacionālās savienības „Taisnīgums” biedri vēlēšanu rezultātus sagaida individuāli – katrs savās mājas. Arī Rīcības partija nerīkos publisku  vēlēšanu provizorisko rezultātu sagaidīšanu, jo tai neesot tik daudz naudas, "lai pati sev uzsauktu galdu", Jauns.lv teica partijas pārstāvis Einars Graudiņš. bet Centra partija tos pārspriedīs pēc svētdienas dievkalpojuma Vecrīgā, Klostera ielā.