foto: Ekrānuzņēmums
Gājiena "Brīvību Baltkrievijai" pēdējā posmā piedalījušies 130 cilvēki
Gājiens bija sadalīts vairākos punktos un posmos.
Sabiedrība
2020. gada 23. augusts, 15:06

Gājiena "Brīvību Baltkrievijai" pēdējā posmā piedalījušies 130 cilvēki

Jauns.lv / LETA

Gājiena "Brīvību Baltkrievijai", kas norisinājās no vakardienas plkst.19 līdz šodienas plkst.12, pēdējā posmā piedalījušies 130 cilvēki, pastāstīja jaunatnes organizācija "Protests" pārstāvis Dainis Miglāns.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Gājiens norisinājās no Meikšāniem līdz Piedrujai, un tajā vairāk nekā 70 kilometru garumā tika nests baltsarkanbaltais Baltkrievijas karogs.

foto: Ekrānuzņēmums
Gājiens bija sadalīts vairākos punktos un posmos.

Gājiens bija sadalīts vairākos punktos un posmos, lai katrs dalībnieks varētu izvēlēties sev piemērotāko ceļa gabalu, izvērtējot spēkus un iespējas. Miglāns atzīmēja, ka parastajos posmos vidēji piedalījās ap 30 - 40 cilvēki.

Tāpat viņš norādīja, ka pie Daugavas krasta gājiena dalībniekiem izdevies sasaukties ar otrā krastā esošajiem baltkrieviem.

Jau vēstīts, ka šodien Latvijā un pasaulē notiek dažādas akcijas Baltkrievijas atbalstam. Tā Rīgā cilvēku ķēdē šodien sapulcējās apmēram 400 cilvēki.

Jau ziņots, ka Baltkrievijā joprojām nerimst protesti pret 9.augustā notikušo prezidenta vēlēšanu viltošanu un autoritāro prezidentu Aleksandru Lukašenko, kas bieži pārauguši protestētāju sadursmēs ar drošības spēkiem. Protestu gaitā tūkstošiem cilvēku aizturēti, vairāki simti ievainoti. Daudzu valsts uzņēmumu strādnieki pieteikuši streikus.

Baltijas ceļa atceres pasākums Baltkrievijas tautas atbalstam

Baltijas ceļa atceres pasākums Baltkrievijas tautas atbalstam, kura laikā tiek veidota cilvēku ķēde no Brīvības pieminekļa līdz Tautas frontes muzejam.

gallery icon
53

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem vēlēšanās Lukašenko, kurš ir pie varas kopš 1994.gada, ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska, kas pieprasījusi sarīkot jaunas vēlēšanas. Vācijas kanclere Angela Merkele trešdien pēc Eiropas Savienības samita paziņoja, ka Eiropas Savienības valstis neatzīst vēlēšanu rezultātus.