Sabiedrība
2020. gada 7. augusts, 20:59

"Tā urna nebija patiesa, es pat nezinu, kas tur bija iekšā." Dairis sašutis par apbedīšanas biroja darbu

Jauns.lv

Jūnija otrajā pusē mūžībā devies rīdzinieks Aivars. Viņa draugs Dairis uzņēmies bēru organizēšanu un dokumentu kārtošanu. Diemžēl apbedīšanas biroja “Akropolis” darbs viņam licis krietni vilties, ziņo TV3 raidījums “Bez tabu”.

Viņš atklāj, ka apbedīšanas biroja darbinieki līķim pakaļ atbraukuši  novēloti – tas ilgi atradies mājās. Tāpat solījuši, ka 28. jūnijā Stradiņos kremēs, bet tā nav noticis.  Solījuši arī, ka 6. jūlijā iedošot urnu, bet arī to viņš laikus nav dabūjis.

Pāris dienas pēc solītā laika urna tomēr atgādāta, bet tā ceļojusi no Igaunijas. Tāpat vīrietis pamanījis, ka apbedīšanas biroja izsniegtajos dokumentos ieviesušās vairākas kļūdas, tostarp nepareizs gan dzimšanas, gan miršanas datums.

“Es dabūju urnu 10. jūlijā. Ko es tur dabūju, es nezinu. Tā urna nebija patiesa, es pat nezinu, kas tur bija iekšā. Šī apbedīšanas biroja darbi ir nekvalitatīvi, viņi maldina cilvēkus un visu sabiedrību,” stāsta Dairis, kurš uzskata, ka ar šādu bezatbildību, iespējams, saskārušies arī citi.

“Akropolis” atteicies komentēt situāciju kameru priekšā, bet rakstiski sniedzis šādu atbildi: “Jāpaskaidro, ka kļūda urnas pavadvēstulē radās nejauši - diemžēl darbinieks pieļāva neuzmanības kļūdu, par kuru ļoti pārdzīvo. Savukārt kļūdu kremācijas apliecībā pieļāva sadarbības partneri Igaunijā, kuri veica kremāciju. Viņi ļoti atvainojas par pieļauto kļūdu un nekavējoties veica kļūdas labojumu – nākamās nedēļas sākumā jābūt izlabotam. ”

Vairāk skatieties pievienotajā sižetā.