foto: Pixabay
Jaunietis Juglā paviesojas pie draudzenes un pēc tam nozog kabrioletu
Ilustratīvs attēls.
112
2020. gada 7. augusts, 13:09

Jaunietis Juglā paviesojas pie draudzenes un pēc tam nozog kabrioletu

Jauns.lv

Šā gada jūlija sākumā Rīgas mikrorajona Juglas dzīvokļa iemītnieki, atgriežoties mājās, konstatēja, ka ir pazudusi viņu automašīna Volvo C70, kas bija novietota nama pagalmā, kā arī no dzīvokļa pazudušas mašīnas atslēgas. Par notikušo tika paziņots Valsts policijai.

Rīgas Teikas iecirkņa policisti ieguva informāciju, ka laikā, kad saimnieku nav bijis mājās, minētajā dzīvoklī pie viņu meitas viesojies nepilngadīgais draugs, informē Valsts policija. Ņemot vērā, ka aizdomas krita uz šo puisi, viņš tika izsludināts meklēšanā. Tāpat policisti meklēšanā izsludināja nozagto spēkratu.

27. jūlijā meklēšanā izsludinātā automašīna tika apturēta Rēzeknes iecirkņa apkalpojamā teritorijā. Tajā atradās vairāki nepilngadīgi jaunieši, taču meklētā puiša tur nebija. Vēlāk tika noskaidrots, ka pēc zādzības viņš automašīnu iedevis šiem jauniešiem.

5. augustā Valsts policijas Rēzeknes iecirkņa policisti sadarbībā ar Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes likumsargiem aizdomās turēto jaunieti Rēzeknē aizturēja un nodeva Rīgas Teikas iecirknim tālāko darbību veikšanai.

Jāpiemin, ka aizdomās turētais ir 17 gadus vecs un viņš jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā.

Noskaidrots, ka puisis īsi pēc automašīnas zādzības šā gada jūlijā no degvielas uzpildes stacijas Aizkrauklē izdarījis zādzību – uzpildījis degvielu par 48 eiro un aizbraucis nesamaksājot.

Saistībā ar notikušo šobrīd uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas - par transportlīdzekļa zādzību. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Tāpat uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 180. panta – par zādzību nelielā apmērā. Par to soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Policija zagto spēkratu ir atdevusi tā likumīgajam īpašniekam.