foto: Paula Čurkste/LETA
VUGD amatpersonu apsūdz tīšā miesas bojājumu nodarīšanā privātpersonai
Attēlam tikai ilustratīva nozīme.
112
2020. gada 21. jūlijs, 11:25

VUGD amatpersonu apsūdz tīšā miesas bojājumu nodarīšanā privātpersonai

Jauns.lv / LETA

Iekšējās drošības birojs (IDB) ir nosūtījis Ludzas rajona prokuratūrai kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret kādu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Latgales reģiona brigādes amatpersonu par vidēja smaguma miesas bojājumu tīšu nodarīšanu, informēja birojā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Veicot pirmstiesas izmeklēšanu, IDB noskaidrojis, ka šī VUGD Latgales reģiona brigādes amatpersona ārpus dienesta pienākumu pildīšanas sadzīviska konflikta laikā ar kādu privātpersonu, "acīmredzot, zaudēja savaldīšanos" un ar dūri iesita cietušajam pa galvu, tādējādi cietušajam tika konstatēti vidēja smaguma miesas bojājumi - sejas sasitums un vairāki galvaskausa kaulu lūzumi.

IDB priekšnieks Valters Mūrnieks norādījis, ka IDB uzmanības lokā ir visdažādākā spektra un smaguma valsts amatpersonu iespējamie noziedzīgie nodarījumi - sākot no kukuļņemšanas un krāpšanas gadījumiem lielā apmērā līdz šādiem likumpārkāpumiem, kuri "nenoliedzami rada negatīvas sekas cietušajiem un to tuviniekiem, tomēr sabiedrībai var šķist salīdzinoši maznozīmīgi".

Viņš uzsvēris, ka valsts amatpersonas vienmēr ir sabiedrības uzmanības centrā un ir būtiski, lai ugunsdzēsēju, policistu vai jebkura cita dienesta amatpersonas uzvedība, arī ārpus dienesta pienākumu pildīšanas laika, atbilstu visām likumdošanas normām. "Tikai tādā veidā mēs visi kopā varam veicināt Latvijas sabiedrības uzticēšanos valsts pārvaldei," teicis Mūrnieks.

Iekšējās drošības birojs 2020.gada pirmajos sešos mēnešos veicis pirmstiesas izmeklēšanu 137 kriminālprocesos, kā arī šajā periodā izskatīti un izanalizēti vairāk nekā 700 saņemtie iesniegumi.

Salīdzinot šā gada pirmā pusgada darbības rezultātus ar pagājušā gada attiecīgo periodu, redzams, ka šogad būtiski ir pieaudzis IDB atklāto smago un sevišķi smago noziedzīgo nodarījumu īpatsvars, uzsver birojs.