foto: LETA
Levits: jāturpina kultūras darbinieku dialogs ar Finanšu ministriju par sociālo nodrošinājumu
Valsts prezidents Egils Levits.
Sabiedrība
2020. gada 20. jūlijs, 23:25

Levits: jāturpina kultūras darbinieku dialogs ar Finanšu ministriju par sociālo nodrošinājumu

Jauns.lv / LETA

Ir nepieciešams turpināt kultūras darbinieku dialogu ar Finanšu ministriju (FM) par kultūrā nodarbināto sociālā nodrošinājuma specifiskiem jautājumiem, pirmdien sarunā vienisprātis bija Valsts prezidents Egils Levits un kultūras nozares pārstāvji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Levits pirmdien tikās ar laikmetīgo kultūras nevalstisko organizāciju pārstāvjiem, lai pārrunātu minēto organizāciju lomu kultūras procesā, kā arī kopīgos kultūras jomas izaicinājumus.

Tika apspriesta arī nepieciešamība palielināt Valsts kultūrkapitāla fonda projektiem veltītos līdzekļus, kas vairo sabiedrības intereses dzīvot modernā kultūras valstī un kultūrā nodarbināto organizāciju neatkarību un kvalitāti.

Sarunā Levits izteica atbalstu kultūras medijiem, norādot, ka "kultūras mediji nav vienreizējs projekts, tie ir jāuztver kā institūcijas, kurām var mainīties vadība un saturs, bet to funkcijai un darbam demokrātiskā valstī ir jābūt pastāvīgi klātesošai un finansētai".

Tāpat tika runāts par laikmetīgā nozīmi mūsdienīgu muzeju darbībā, gan rosinot tradicionālos muzejus sasaistīt savu stāstu ar šodienas procesiem, gan vēsturiskus notikumus pasniegt laikmetīgā formā vai veidojot jaunus muzejus.