foto: Pilsēta cilvēkiem/Facebook
Krasta ielā top eiropeisks veloceļš
Pēc pārbūves Krasta ielā būs ērti gan riteņbraucējiem, gan gājējiem.
Runā Rīga
2020. gada 19. jūlijs, 06:05

Krasta ielā top eiropeisks veloceļš

Kas Jauns Avīze

Krasta ielā virzienā uz Ķengaragu topošo riteņbraucēju ceļu ļoti atzinīgi vērtē aktīvisti no Pilsēta cilvēkiem – jaunā veloinfrastruktūra būs ar Rīgā vēl neredzēti labiem risinājumiem.

Gājēju un riteņbraucēju daļas pirmo reizi Rīgā būs nodalītas ar slīpu apmali, kas palīdz droši īstenot līmeņu starpību starp ietvi un veloceļu. Nejauši uzbraucot uz šādas apmales, iespēja avarēt ir daudz mazāka.

Iebrauktuvēs gājēju un veloceļš nepārtrūks un būs kā neliels ātrumvalnis. Veloceļa un ietves platumi arī būs daudz piemērotāki ērtai gājēju un velosipēdistu satiksmei – trīs un divi metri.

Autobusu pieturvietās tiks izveidots drošs risinājums gājēju, velosipēdistu un pasažieru organizācijai, kāds citviet izmantots jau sen un sevi ir labi pierādījis.

Vēl 2018. gadā oriģinālais projekts neko tādu neparedzēja, un Rīgas dome bija ieplānojusi arhaisku risinājumu, vienkārši noasfaltējot nedaudz plašāku, četrus metrus platu veloietvi, kurai ar baltu līniju nodalīta pusotra metra plata gājēju daļa un divarpus metru velosipēdistiem, Facebook norāda aktīvisti.

Viņi pret šādu projektu iebilda un nosūtīja iesniegumu domes Satiksmes departamentam ar priekšlikumiem, kā veloceļam vajadzētu izskatīties. “Un – tavu brīnumu – saņēmām pozitīvu atbildi, ka mūsu priekšlikumi tiks ņemti vērā,” raksta Pilsēta cilvēkiem.

Paredzēts, ka jau rudenī gājēju un velosipēdistu ceļš būs izbūvēts, un ikviens rīdzinieks un pilsētas viesis varēs izmēģināt pārvietošanos pa Nīderlandes līmeņa veloinfrastruktūru tepat Rīgā.

Tikmēr Krasta ielas ietvei labajā pusē virzienā uz centru jau pārveidotas visas uzbrauktuves – tagad tās ir slīpas, ar taktilajām plāksnēm, kas palīdz orientēties neredzīgiem cilvēkiem, bet riteņbraucējiem vairs nav jāsitas pret apmalēm.