foto: LETA
Par Talsu novada domes priekšsēdētāju virza Sandru Pētersoni
Talsu novada domes priekšsēdētāja amatam oficiāli izvirzīta deputāte Sandra Pētersone.
Novadu ziņas
2020. gada 13. jūlijs, 15:20

Par Talsu novada domes priekšsēdētāju virza Sandru Pētersoni

Jauns.lv

Šodien, 13. jūlijā, sasaukta Talsu novada domes ārkārtas sēde, kurā plānots ievēlēt jaunu domes priekšsēdētāju, kā arī izpilddirektoru un izpilddirektora vietniekus, liecina sēdes darba kārtība.

Pēc gara un sarežģīta sarunu procesa deputātiem izdevies vienoties par jauna priekšsēdētāja ievēlēšanu, kā arī prioritārajiem darbiem līdz sasaukuma beigām. Talsu novada domes priekšsēdētāja amatam oficiāli izvirzīta deputāte Sandra Pētersone.

Tāpat sēdē plānots par izpilddirektoru apstiprināt līdzšinējo izpilddirektora pienākumu izpildītāju Ievu Krēķi. Savukārt par viņas vietnieku plānots iecelt Arvi Lagzdiņu, kurš līdz šim pašvaldībā pildījis Komunālās nodaļas vadītāja pienākumus.

Ārkārtas sēdē deputāti plāno lemt arī par izmaiņām pašvaldības nolikumā, nosakot, ka turpmāk domes priekšsēdētājam būs trīs vietnieki, nevis viens, kā līdz šim. Šāds lēmums pieņemts, lai uzlabotu lēmumu pieņemšanas procesu un operatīvi pagūtu sagatavot apjomīgu ar administratīvi teritoriālo reformu saistītu dokumentāciju.

Katra vietnieka pārziņā būs noteikts jautājumu loks. Plānots, ka darbu turpinās līdzšinējais domes priekšsēdētāja vietnieks Normunds Tropiņš, kura atbildībā būs sociālā joma. Savukārt no jauna tiks iecelts vietnieks tautsaimniecības jomā – deputāts Andris Astrātovs, kā arī vietnieks izglītības, kultūras un sporta jomā – deputāts Dainis Karols.