foto: Edijs Pālens/LETA
Dienas otrajā pusē daudzviet Latvijā gaidāmi nokrišņi
Negaiss Rīgā.
Sabiedrība
2020. gada 12. jūlijs, 08:25

Dienas otrajā pusē daudzviet Latvijā gaidāmi nokrišņi

Jauns.lv / LETA

Svētdienas rītā mākoņi daļēji sedz Latvijas debesis, valsts lielākajā daļā spīd saule, atsevišķās vietās Vidzemē nedaudz līst, liecina meteoroloģiskā informācija.

Šur tur izklīst migla. Gaisa temperatūra saullēktā bija no +7 grādiem Ventspils lidostā līdz +15 grādiem Liepājas ostā. Deviņos rītā gaiss iesils līdz +13..+17 grādiem.

Pūš lēns dienvidu un rietumu vējš.

Svētdien vietām Latvijā - galvenokārt pēcpusdienā un vakarā valsts centrālajā un austrumu daļā - īslaicīgi līs, iespējams arī pērkons, prognozē sinoptiķi. Gaisa temperatūra pēcpusdienā būs +16..+21 grāds. Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no rietumiem.

Saulainākā diena būs Kurzemē, lielāks mākoņu daudzums gaidāms Vidzemē un Latgalē.

Rīgā saule mīsies ar mākoņiem, iespējams neliels īslaicīgs lietus. Lēnu dienvidrietumu vēju nomainīs mērens rietumvējš, gaisa temperatūra sasniegs +20 grādu atzīmi.

Laikapstākļus nosaka anticiklona atzars. Atmosfēras spiediens 762-765 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.
Rīgā pārsvarā saulains rīts, gaisa temperatūra paaugstinās pēc saullēktā reģistrētajiem +11 grādiem pilsētas centrā un +8 grādiem lidostā.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +16,5 grādiem Ventspilī līdz +20,7 grādiem Staļģenē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 11.jūlijā bija +40 grādi Portugālē un +42 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -5 grādi Alpu kalnos.

Tikmēr ūdens temperatūra Latvijas lielākajās upēs un ezeros svētdienas rītā ir +16..+20 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Gan ezeros, gan Ventā, Lielupē, Daugavā un Aiviekstē ūdens temperatūra ir robežās no +17 līdz +20 grādiem, Gaujā ūdens atdzisis līdz +16..+18 grādiem, dažās mazākās upēs temperatūra svārstās ap +15 grādiem.

Arī Rīgas peldvietās ūdens temperatūra noslīdējusi zem +20 grādiem. Vecāķu peldvietā tā ir +14 grādi, Bābelītē +19 grādi, Lucavsalā +17 grādi, Rumbulā +18 grādi, Ķīpsalā +18 grādi, Vakarbuļļos +14 grādi, bet Ķīšezerā +17 grādi.

Ūdens temperatūra jūrā +14..+18 grādi, Rīgas līča Kurzemes piekrastē +9..+13 grādi.

Nākamnedēļ gaidāms nedaudz siltāks un saulaināks laiks, tādēļ ūdens temperatūra par kādu grādu paaugstināsies, prognozē sinoptiķi.