foto: LETA
Pūce: ja Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas nenotiks 29. augustā, tad vēlēšanas būs 2021. gadā
Politika
2020. gada 10. jūlijs, 11:24

Pūce: ja Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas nenotiks 29. augustā, tad vēlēšanas būs 2021. gadā

Jauns.lv

„Pārcelt vēlreiz nevar, šis ir pēdējais datums, kurā var rīkot Rīgas domes vēlēšanas. Ja tās nenotiks 29.augustā, tad vēlēšanas būs jāatceļ līdz 2021.gadam. Tikmēr darbu Rīgas domē turpinātu ieceltā pagaidu administrācija,” par to, kas notiks, ja COVID – 19 uzliesmojuma dēļ tiktu pārceltas Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas, kas paredzētas 29.augustā, RīgaTV 24 raidījumā „Uz līnijas” sacīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs (VARAM) Juris Pūce (“Attīstībai/Par!”).

Ministrs sacīja, ka teorētiski var izveidoties tāda situācija, ka vēlēšanas ir jāatceļ, taču viņš skatoties, kas notiek citur pasaulē. Arī citās valstīs notiekot vēlēšanas, piemēram, Polijā, un ir skaidri redzams, ka tās ir iespējams noorganizēt arī tad, kad ir COVID – 19 pieaugums.  

„Teorētiski varu iezīmēt situāciju, ka lielā daļā no Rīgas teritorijas ir jānosaka karantīna, tādā gadījumā praktiski nav iespējams noorganizēt vēlēšanas, tas ir ļoti ierobežojošs faktors,” sacīja Pūce.

Pēc ministra domām, varbūtība, ka Rīgas domes vēlēšanas būs jāatceļ, ir niecīga, jo neesot pazīmju, kas par to liecinātu.

Lēmums, notikt vai nenotikt Rīgas domes vēlēšanām, būšot atkarīgs no SPKC (Slimību profilakses un kontroles centrs) epidemiologu ieteikumiem, norādīja ministrs.