Sabiedrība
2020. gada 9. jūlijs, 20:53

Ieva tehniskajā apskatē saņem neapmierinošu vērtējumu "2" par gaisa atsvaidzinātājiem un mobilā telefona turētāju

Jauns.lv

Ieva ir apzinīga autovadītāja, tādēļ telefonu navigācijas nolūkiem ievieto speciālā turētājā, kas piestiprināts pie vējstikla. Tāpat pie spoguļa piekarinājusi vairākus gaisa atsvaidzinātājus. Šogad Valmieras CSDD apskates stacijā pirmo reizi par šo saņēmusi aizrādījumu ne vien mutiski, bet arī rakstiski – ar neapmierinošu vērtējumu “2”,  ziņo TV3 raidījums “Bez tabu”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Neapmierinošais vērtējums pamatots ar komentāru: “Redzamības traucēkļi vējstikla laukumā, ko var notīrīt stikla tīrītāji.”

CSDD stacijas darbinieks aizrādījis, ka šāds “komplekts” traucējot redzamībai braukšanas laikā. Mulsinoši gan, ka tas papildināts ar: “ko var notīrīt stikla tīrītāji,” jo tie nemēdz būt mašīnas iekšpusē, kur piestiprināts mobilā telefona turētājs.

CSDD pārstāve Ieva Bērziņa skaidro, ka ,salonā turot gan karināmus gaisa atsvaidzinātājus, gan mobila telefona turētāju, tas tiešām ietekmējot redzamību un satiksmes drošību. Noteikumos gan neesot minēts, ka par šo obligāti vajadzētu likt neapmierinošu vērtējumu.

Jāatzīmē gan, ka šis nebija vienīgais trūkums Ievas automašīnā, lai izietu tehnisko apskati. “Ja cilvēkam transportlīdzeklis būtu tehniskā kārtībā, tad droši vien tiktu izteikts vien mutisks aizrādījums, ” norāda Bērziņa.

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.