foto: LETA
"airBaltic" atsāk lidojumus no Tallinas uz Londonu
Sabiedrība
2020. gada 4. jūlijs, 10:45

"airBaltic" atsāk lidojumus no Tallinas uz Londonu

Jauns.lv / LETA

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" šodien atsākts tiešos lidojumus no Tallinas uz Londonu, informēja "airBaltic" pārstāve Alise Briede.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss norādīja, ka pasažieru drošība un veselība joprojām ir lidsabiedrības galvenā prioritāte. "Esam ieviesuši stingrus drošības pasākumus, kā arī mēs sekojam līdzi atbildīgo iestāžu rekomendācijām mūsu lidojumos. Visiem pasažieriem "airBaltic" lidojumos tiek nodrošināts bezmaksas pamata aprūpes komplekts, kurā ietilpst sejas aizsargmaska un dezinfekcijas salvetes," viņš sacīja.

Pasažieriem pirms ceļojuma ir jāpārbauda ceļojuma noteikumi un lidostu ierobežojumi oficiālajās vietnēs vai vietējās vēstniecībās.

Patlaban "airBaltic" veic tiešos lidojumus no Rīgas uz dažādiem Eiropas biznesa tranzītmezgliem un turpina atsākt lidojumus uz tādiem atpūtas galamērķiem kā Dubrovnika, Rijeka un Splita Horvātijā, Barselona Spānijā, Nica Francijā, Larnaka Kiprā, Roma, Katānija un Milāna Itālijā, kā arī citiem. 

Jau ziņots, ka "airBaltic" regulāros reisus atsāka 18.maijā.

"airBaltic" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 503,281 miljons eiro, kas ir par 23,1% vairāk nekā 2018.gadā, taču kompānija cieta zaudējumus 7,729 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš. Aviokompānija prognozē, ka šogad tās apgrozījums būs mazāks nekā 200 miljoni eiro.

Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.