foto: Ieva Leiniša/LETA
Latvijas Nacionālais teātris atsāks uzņemt klātienes apmeklētājus
Atsāks uzņemt klātienes apmeklētājus ar gaismu mākslinieka Oskara Pauliņa "Sajūtu izstādi gaisma".
Kultūra
2020. gada 1. jūlijs, 07:29

Latvijas Nacionālais teātris atsāks uzņemt klātienes apmeklētājus

Jauns.lv / LETA

No 14.jūlija Latvijas Nacionālais teātris atsāks uzņemt klātienes apmeklētājus ar gaismu mākslinieka Oskara Pauliņa "Sajūtu izstādi gaisma", informēja teātrī.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirmā teātra klātienes pieredze būs neierasta - izstāde sāksies jau pie LMT Jaunās zāles ieejas, kur trijos stāvos izvietotas Pauliņa spilgtāko radošo darbu fotogrāfijas, stāstīja teātra pārstāve Ilze Blauberga. Turpinājumā apmeklētājiem būs iespēja pieredzēt attēlu, telpu un skaņu īpaši veidotā sajūtu performancē, sola teātrī.

Gaismu māksliniekam Pauliņam ir vairāk nekā desmit gadu liela pieredze gaismu mākslā un pandēmijas laiks māksliniekam rezultējās ar ideju par sajūtu izstādi. Kopā ar idejas radošo vadītāju Kasparu Zvīguli un teātra gaismu meistaru komandu teātra apmeklētājiem būs iespēju piedalīties gaisma pieredzēšanas procesā.

"Parasti skatītājs redz skatuves gaismu no malas, tādēļ izlēmām ikvienam dot iespēju brīvi pārvietoties un izbaudīt gaismas pieskārienus. Esmu pārliecināts, ka gaisma ir modusies, tā nespēj snaust, un šoreiz tā šo teātra vientulība sašķels kā ar nazi. Gaisma grib satikt katru no jums dzīvajā - ne onlainā, ne Zoom", pauž Pauliņš.

Sajūtu izstādes notiks 14., 15. un 16.jūlijā.

Jūlijā tiks piedāvātas vēl divas pirmizrādes - 23.jūlijā uz e -teātra skatuves Žana Pjēra Dopaņa monologs "Skolotājs!" Intara Rešetina režijā ar Uldi Anži galvenajā lomā un 31.jūlijā LMT Jaunajā zālē Māras Zālītes drāma "Margarēta" Reiņa Suhanova režijā ar Daigu Kažociņu titullomā.

Biļešu tirdzniecība sāksies 1.jūlijā plkst.10.