Stopiņu novadā ekspluatācijā nodots jaunais Kultūras centrs

Stopiņu novadā šodien ekspluatācijā nodots kopš 2017.gada celtais Kultūras centrs. Kultūras centra projektu izstrādāja SIA "AB Krasts", bet būvdarbus veica ...

gallery icon
44
Novadu ziņas
2020. gada 19. jūnijs, 15:15

FOTO: Stopiņu novadā pabeigts 12 miljonu eiro vērtais Kultūras centrs ar divām koncertzālēm

Jauns.lv

Stopiņu novadā ekspluatācijā nodots kopš 2017.gada celtais Kultūras centrs. Ēkas projektu izstrādājusi SIA "AB Krasts", bet būvdarbus veica SIA "Arčers". Kopējās projekta izmaksas lēšamas vismaz 12 miljonu eiro apmērā, un Kultūras centrs būvēts par Stopiņu novada pašvaldības budžeta naudu.

Kā vēsta Būvniecības valsts kontroles birojs, jaunbūve projektēta mūsdienīgās arhitektūras formās, pielietojot modernus apdares risinājumus.

Ēkas ovālajā apjomā izvietotas divas koncertzāles - lielā akustiskā zāle ar 464 vietu ietilpību, bet mazā – ar 213 vietām. Kontrastam izvēlēta lakoniskas formas ēkas daļa, kurā tiks izvietota dzimtsarakstu nodaļa, novada muzejs, konferenču zāle, bibliotēka, kafejnīca, kā arī administratīvās telpas. Abus apjomus savieno stikla galerija. Ēkā atrodas arī “Zaļā klase” – konferenču zāle ar 191 vietu. Konferenču zālē turpmāk notiks arī Stopiņu novada domes sēdes.

Kopējā būves platība ir 4954,8 m2, blakus kultūras centram labiekārtota teritorija un izveidota autostāvvieta. Pie ēkas uzstādīta izgaismojama strūklaka. 

Kā norādīts Stopiņu novada mājaslapā, Kultūras centra svinīgais Lentas griešanas pasākums būs 24. jūlijā, bet vairāki atklāšanas koncerti un pasākumi plānoti septembra beigās. No 1. augusta iedzīvotāji un interesenti varēs pieteikties bezmaksas ekskursijām Stopiņu novada Kultūras centrā.

Stopiņu novada kultūras centra projekta mērķis ir nodrošināt augstas kvalitātes profesionālās un amatiermākslas kultūras pieejamību novadā, kā arī kvalitatīvu pakalpojumu pieejamību bibliotēkā, muzejā un dzimtsarakstu nodaļā.