foto: Evija Trifanova/LETA
Juraša kandidēšana uz Rīgas mēra krēslu kļūst apšaubāma; JKP varētu būt cits kandidāts
Saeimas deputāts Juris Jurašs varētu vairs nebūt labākā JKP opcija Rīgas mēra amatam.
Politika
2020. gada 19. jūnijs, 04:11

Juraša kandidēšana uz Rīgas mēra krēslu kļūst apšaubāma; JKP varētu būt cits kandidāts

Jauns.lv

Portāls Jauns.lv no vairākiem informācijas avotiem saņēmis informāciju, ka Jaunās konservatīvās partijas iekšienē turpat vai divas nedēļas norit visai spraiga iekšējā diskusija par to, vai par Rīgas mēra amata kandidātu virzīt Saeimas deputātu Juri Jurašu vai tomēr nē.

Kā uzskata paši JKP biedri, ņemot vērā visai apjomīgo negatīvo informāciju par politiķa un viņa sievas Allas Jurašas sadarbību ar visai apšaubāmas reputācijas personām, ir radušās pamatotas bažas par Juraša, kā vēlēšanu saraksta pirmā numura pozitīvu novērtējumu. Arī par smaga nozieguma izdarīšanu celtā apsūdzība tiek vērtēta, kā zināms riska faktors.

Šobrīd tiekot domāts, kā ar godu iziet no situācijas un, visticamāk, kandidātu maiņu pasniegs ar pamatojumu, ka Jurašs Saeimā, kā Juridiskās komisijas vadītājs ir neaizvietojams pāragri aizgājušās Jutas Strīķes darba turpinātājs.

Tāpat Jauns.lv kļuvis zināms, ka par reālāko kandidātu Rīgas mēra amatam partijā šobrīd tiek uzskatīts pašreizējais satiksmes ministrs Tālis Linkaits. Pirms vairāk nekā nedēļas tika uzsāktas telefoniskas aptaujas, lai noskaidrotu, kāda būtu sabiedrības attieksme pret Linkaita kandidatūru šim amatam. Ja nu tomēr Linkaits nebūs pierunājams aiziešanai no satiksmes ministra amata, kā rezerves variantu mēra amata kandidātam,  JKP izskatot arī Saeimas deputātu Krišjāni Feldmanu.

No JKP biroja vairāk nekā nedēļas laikā Jauns.lv nekādu informāciju par notiekošo diemžēl tā arī nesagaidīja.