Diriģentam Teterovskim bažas par skaņu jaunajā Mežaparka estrādē
foto: ekrānuzņēmums no video
Viedokļi
2020. gada 17. jūnijā, 16:37

Diriģentam Teterovskim bažas par skaņu jaunajā Mežaparka estrādē

Jauns.lv

“Kā estrāde skan, vēl ir jāpārbauda. Manas bažas ir par to, ka akustiskie vairogi tiek kustināti manuāli! Es biju domājis, ka to varēs izdarīt ar podziņas palīdzību,” RīgaTV 24 raidījumā “Ziņu Top 5” par Mežaparka Lielās estrādes izmēģinājumiem sacīja diriģents Ints Teterovskis.

Diriģentam Teterovskim bažas par skaņu jaunajā Mež...

“Pirmie mērījumi skaņai ar elektronikas un tumbu palīdzību ir jau veikti un akustiskie vairogi ir pieregulēti. Bet vēl ir ļoti daudz jautājumu un to risināšanai nepieciešami mēģinājumi ar dziedātājiem,” rēķina Teterovskis.

Mežaparkā uzbūvēta jauna estrādes ēka un kupols

Pēc viņa aplēsēm jau jūnijā būtu nepieciešama estrādes akustikas pārbaude kopā ar vairākiem tūkstošiem koristu, lai saprastu, kur kas ir maināms. Nākamais solis akustikas pārbaudei būtu skolēnu dziesmusvētki, tur gan esot maz akapellas dziesmu un būšot maz laika, lai saprastu, kas strādā un kas nē, bet pēc šiem svētkiem varētu taisīt otru regulējumu.

“2023. gadā lielajos dziesmusvētkos varētu redzēt, vai visi iepriekšējie pieregulējumi ir bijuši pareizi. Bet, ja tas viss nav ar podziņu regulējams, tad tas ir sarežģīti, jo mainās kori, to lielums un atrašanās vieta. Skaņa ir jāpieregulē katram korim, tikai tad tie vairogi tiktu izmantoti ar pilnu atdevi,” uzskata Teterovskis.

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.