Saeimas ārkārtas sēdes 11.jūnijā

Saeimas ārkārtas sēdes 11.jūnijā.

gallery icon
26
Politika
2020. gada 11. jūnijs, 20:22

Tehnisku ķibeļu dēļ e-Saeimas sēdi nav iespējams turpināt

Jauns.lv / LETA

E-Saeimas sistēmā arī vakarā turpinājās tehniskās problēmas, un sēdē tika izsludināts pārtraukums līdz otrdienai, 16.jūnijam.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pārtraukums tika izsludināts apmēram pusstundu vai stundu pirms nosacīti ierastākā laika, kad Saeima vakaros pārtrauc sēdes.

Vakarā dažu deputātu uzstāšanās laikā viņi nebija redzami ne interneta tiešraidē, ne arī citiem parlamentāriešiem e-Saeimas sistēmā. Tāpat bija grūtības saklausīt daļu no deputātu teiktā.

Parlaments e-Saeimas sistēmā ir sanācis jau uz vairākām sēdēm, un arī šodien Saeima šajā platformā izskatīja 25 darba kārtības pamatpunktus, ap 100 priekšlikumus. Sēdes laikā deputāti ir piedalījušies arī plašās debatēs.

Tehnisko problēmu dēļ parlamenta e-Saeimas sistēmā notiekošās sēdes laikā šodien tika izsludināts pārtraukums, kura laikā deputātiem vajadzēja arī restartēt datorus. Pēc pārtraukuma Saeimas sēde turpinājās.

Jau iepriekšējās sēdēs vairāki opozīcijas deputāti bija norādījuši uz tehniskām problēmām, kad e-Saeimas sistēmā ir tikai daļēji dzirdamas atsevišķas uzstāšanās.

Pirmā attālinātā parlamenta sēde e-Saeimas sistēmā

Administratīvi teritoriālās reformas (ATR) likumprojekta izskatīšana galīgajā lasījumā Saeimā šodien ritēja krietni raitāk, nekā iepriekšējā posmā, kad likumprojekts tika skatīts ...

gallery icon
34

Kā novēroja aģentūra LETA, šodien arī Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) saskārās ar tehniskām problēmām. Mūrniece norādīja, ka viņas datorā neesot parādījies nepieciešamais attēls. Pēc tam sēdes tiešraidē Saeimas mājaslapā īsu laiku Mūrniece kā sēdes vadītāja nebija redzama un dzirdama. No tiešraides gan bija noprotams, ka deputāti e-Saemas sistēmā parlamenta priekšsēdētāju redz un dzird.

Šajā situācijā Mūrniece izsludināja pārtraukumu un aicināja deputātus iziet no sistēmas un restartēt datorus.

Saeimas Prezidijs lēmis pagaidām turpināt parlamentam sanākt e-Saeimas sistēmā, lai mazinātu saslimstības ar Covid-19 risku. Daļa no deputātiem šo sēžu laikā pulcējas vairākās Saeimas zālēs, bet daži atsevišķos gadījumos atrodas ārpus parlamenta ēkām.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās