Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Valdība lems par Baumaņa pārapstiprināšanu "Turības" rektora amatā
foto: Zane Bitere/LETA
Valdība lems par Alda Baumaņa pārapstiprināšanu biznesa augstskolas "Turība" rektora amatā.
Politika

Valdība lems par Baumaņa pārapstiprināšanu "Turības" rektora amatā

Jauns.lv / LETA

Otrdien, 9.jūnijā, valdība lems par Alda Baumaņa pārapstiprināšanu biznesa augstskolas "Turība" rektora amatā, liecina valdības dienas kārtībā iekļautais jautājums.

Valdība lems par Baumaņa pārapstiprināšanu "Turība...

Augstskolu likums nosaka, ka augstskolas Satversmes sapulce rektoru ievēlē uz termiņu, kas nepārsniedz piecus gadus, ne vairāk kā divas reizes pēc kārtas, kā arī, ka augstskolās, kas nav universitātes, par rektoru ievēlē profesoru vai personu, kurai ir doktora grāds.

Ņemot vērā minēto, ar Ministru kabineta 2015.gada 22.aprīļa rīkojumu uz pirmo amata pilnvaru termiņu par augstskolas rektoru tika apstiprināts Baumanis.

Augstskola ir informējusi Izglītības un zinātnes ministriju, ka 2020.gada 11.martā augstskolas Satversmes sapulce par augstskolas rektoru ir ievēlējusi pedagoģijas zinātņu doktoru Baumani, un ar 12.marta SIA "Biznesa augstskola Turība" dalībnieku sapulces lēmumu tika apstiprināts iepriekš minētais augstskolas Satversmes sapulces lēmums, kā arī nolemts Baumani virzīt apstiprināšanai Ministru kabinetā augstskolas rektora amatā.

Augstskolu likums nosaka, ka rektors ir augstskolas augstākā amatpersona, kas īsteno augstskolas vispārējo administratīvo vadību un bez īpaša pilnvarojuma pārstāv augstskolu. Augstskolas rektors arī atbild par augstskolas darbības atbilstību normatīvo aktu prasībām.