foto: LETA
Ķirsons: "Lido" uzņēmumu robotizācija varētu notikt tuvāko gadu laikā
AS "Lido" īpašnieks un padomes priekšsēdētājs Gunārs Ķirsons.
2020. gada 18. maijs, 17:16

Ķirsons: "Lido" uzņēmumu robotizācija varētu notikt tuvāko gadu laikā

Jauns.lv

“Robotizācija “Lido” uzņēmumos varētu notikt tuvāko divu, trīs gadu laikā un robotizēts varētu kļūt viss tehnoloģiskais process. Roboti varētu padot ēdienus, tos gatavot. Cilvēku darba spēks varētu būt vajadzīgs, novācot galdus, sagādājot produktus,” par procesiem, ko virza arī ārkārtas stāvokļa laiks, RīgaTV 24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu” sacīja “LIDO” uzņēmumu dibinātājs Gunārs Ķirsons.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Mēs pakāpeniski atveram savus restorānus un darām to ar lielu piesardzību. Mums jādomā par to, lai neviens cilvēks nesaslimtu – kā darbinieks, tā klients, un mēs uz to ļoti rūpīgi skatāmies. Mēs vēlamies ēdināšanas uzņēmumus uztaisīt kā operācijas zāles, lai neviena baktērija tur nenonāktu,” tā par drošības pasākumiem Lido saka Ķirsons.

Pēc Ķirsona domām neviens nav sācis runāt par to, ka arī ar kājām šo vīrusu var pārnēsāt. Nekur nerunā arī par to, ka ir jādezinficē krēsli, jo arī tos mēs aiztiekam. 

“Ir daudz lietu, ko mēs agrāk neredzējām. COVID – 19 pandēmija kādreiz beigsies, bet nāks citas vietā. Tas ir negatīvi, taču pozitīvais ir tas, ka mēs bijām iesūnojuši, tagad mēs skatāmies, kas īsti notiek, atveram acis plašāk,” secina Ķirsons.