foto: Zane Bitere/LETA
"Getliņi EKO" kļūst par "Lielās Talkas" atbalstītāju
Sabiedrība
2020. gada 15. maijs, 14:38

"Getliņi EKO" kļūst par "Lielās Talkas" atbalstītāju

Karlīna Timofejeva

Tuvojoties "Lielās Talkas" dienai, SIA “Getiņi EKO”, kuru lielākais akcionārs ir Rīgas dome, pieņēmusi lēmumu atbalstīt talku, nodrošinot 22 pašvaldībām iespēju nodot Lielās Talkas atkritumus par samazinātu cenu. Šāds atbalsts ir būtisks gan pašvaldībām, gan to iedzīvotājiem, jo tas ir ne vien finansiāls, bet arī nodrošinājums tam, ka Lielās Talkas atkritumi tiks savākti pilnībā un ātri.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Talkotājiem, savukārt, jāatceras, ka pašvaldībām jau ir nogādāti Lielās Talkas maisi, tāpēc tie, kuri ir pieteikuši savas talkas, var maisus saņemt individuāli sazinoties ar talkas koordinatoriem katrā novadā. Koordinatoru kontaktus iespējams atrast šeit: https://talkas.lv/kontakti/. Tāpat viņi arī informēs, par konkrētajām vietām, kur ir jāatstāj atkritumi, lai apsaimniekotājs tos varētu savākt.

Lielās Talkas 2020 ietalkošanas pasākums

Lielās Talkas 2020 ietalkošanas pasākums.

gallery icon
51

“Ik gadu organizējot Lielo Talku, novērojama ļoti pozitīva tendence – par to kā kopīgiem spēkiem sakopt mūsu valsti, domā ne tikai pāris cilvēki, bet gan sabiedrība kopumā, to skaitā uzņēmumi. Izsakot lielu pateicību visiem, kuri atbalsta Lielās talkas norisi, ir patiess prieks, ka SIA “Getliņi EKO” ir piekrituši šogad atbalstīt Lielo Talku. Tas ir lielisks piemērs kā saliedēties kopīga mērķa vārdā, kas vienlaicīgi ir būtisks atbalsts pašvaldībām,” stāsta Vita Jaunzeme “Lielā Talka” vadītāja.

Ir skaidrs, ka kvalitatīva un pieejama atkritumu apsaimniekošanas sistēma ir viens no priekšnoteikumiem, lai Latviju virzītu iepretim tīrākās un “zaļākās” valsts statusam pasaulē. Rīga, kā Latvijas galvaspilsēta ar vislielāko iedzīvotāju skaitu, un arī Pierīga ražo ļoti daudz atkritumu, tāpēc ir būtiski, ka Lielās Talkas laikā, kad cilvēki aktivizējas apkārtējās vides sakopšanai, viņu savāktie atkritumi ātri tiek nogādāti sadzīves atkritumu poligonā.

“Katru gadu Lielā Talka mudina cilvēkus aktīvi iesaistīties, un, neskatoties uz to, ka šogad visā pasaulē noteikti piesardzības pasākumi, mēs spēsim pielikt roku savas zemes sakopšanā arī šogad. Pateicamies mūsu akcionāriem – Rīgas domei un Stopiņu novada domei, kā arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai par sniegto atbalstu, lai Getliņu poligons Lielās Talkas ietvaros pašvaldībām varētu piedāvāt samazinātucenu atkritumu nodošanai.Par šī gada Lielās Talkas iespējām un pieeju mēs jau esam informējuši tās 22 pašvaldības, kuras nogādā atkritumus Getliņu poligonā,” uzsver SIA “Getliņi EKO” valdes priekšsēdētājs Imants Stirāns.