2020. gada 11. maijs, 15:32

Smagā avārija uz Tallinas šosejas: negadījumu raidījumā "Zebra" komentē eksperti

Jauns.lv

TV3 raidījumā "Zebra" apskatīta 1.maijā uz Tallinas šosejas (pagrieziens uz Aldariem) notikusī avārija, kurā motociklists sadūrās ar vieglo automašīnu. Ceļu satiksmes negadījums fiksēts kamerā un sociālajos tīklos izsauca plašu rezonansi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Video, kurā redzams, kā motociklists brauc pa sadalošo joslu un trāpa sānos vieglajai automašīnai, kas veica kreiso pagriezienu, savācis 50 tūkstošus skatījumu un pie tā pievienoti vairāki simti komentāru.

Raidījuma veidotājus izbrīnijs, ka cilvēki soctīklos ļoti naidīgi izturējās gan pret motocikla, gan negadījumā iesaistīto "Volvo" automašīnu. Ko no šīs situācijas varētu mācīties?

"Šobrīd notiek izmeklēšana un es negribētu ieslīgt detaļās, bet skatoties video, protams, jebkurš redz to, ka motocikla vadītājs pēc būtības pārkāpj noteikumus, braucot pa horizontālo ceļa apzīmējumu. Zinot to, ka tajā ceļa posmā atļautais (ātrums) ir septiņdesmit..

Ja autovadītājs, kurš brauc un filmē un brauc uz septiņdesmit, tad skaidrs, ka motocikla vadītājs brauc nedaudz ātrāk kā tas ir pieļauts," komentēja Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Tikmēr satiksmes eksperts Oskars Irbītis norāda, ka uz "saliņām" uzbraukt ir aizliegts. Arī motocikliem. "No drošības viedokļa motocikla ātrumam nevajadzētu būt lielākam par desmit kilometriem stundā virs automašīnas ātruma. Tas it kā satiksmes noteikumos nekur nav rakstīts, bet citu valstu noteikumos tāds ir minēts un pat tehniski pamatots lielums, lai motociklists varētu laikus pamanīt potenciālo bīstamību un nobremzēt.

Šajā gadījumā motocikls pārvietojas diezgan ātri un tomēr ļoti būtiski apdraud savu drošību, jo galu galā citi auto vadītāji nerēķināsies ar to, ka pēkšņi motocikls brauc pa šo drošības salu," sacīja eksperts.

Plašāk skatieties raidījumā "Zebra".