LR1 "Brīvā mikrofona" mutīgāko zvanītāju Aivaru grasās saukt pie kriminālatbildības
Aivars Gedroics pats sevi sauc par latviešu un Latvijas patriotu. Viņa darbošanās publiskajā sfērā rezultējusies ar to, ka valsts radio vairs šo kungu "nelaiž" tiešajā ēterā.
112
2015. gada 23. oktobris, 22:49

LR1 "Brīvā mikrofona" mutīgāko zvanītāju Aivaru grasās saukt pie kriminālatbildības

Jauns.lv

Aivars Gedroics ir Latvijas Radio 1 (LR) lielākais "bieds". Viņš ir Daugavpils iedzīvotājs, kurš aktīvi un, iespējams, pārprastā formā izmanto savas tiesības uz vārda brīvību. Aivars Gedroics regulāri pauž savu viedokli par valstī aktuālajiem notikumiem arī sociālajos tīklos, bet LR1 viņam nu jau liegta izteikšanās. Iemesls: klaji naidīgi un naidu kurinoši komentāri.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šonedēļ Arnis Krauze raidījuma "Brīvais mikrofons" ietvaros pilsoni Gedroicu burtiski atslēdza no tiešā ētera, Latvijas Radio kopējo lēmumu arīdzan argumentēti pamatojot. Viņš nereti aicinājis uz vardarbību, piemēram, aicinot šaut uz bēgļiem, kuri drīzumā gaidāmi Latvijā. Izskanējis pat aicinājums "šķaidīt tos ar tankiem". Piektdien, viesojoties LR studijā, ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers sacīja, ka nešaubīgi šajā situācijā Gedroica kungs būtu saucams pie kriminālatbildības, jo "vārda brīvība nav absolūta". Ģenerālprokurors norādīja, ka Latvijā gada laikā tiek ierosinātas aptuveni 20 lietas par naida kurināšanu publiskajā telpā. Vairāk par radušos situāciju skatieties sižetā.

 Mutīgais Gedroics runā 16.martā 2007.gadā:

Kādai pensionārei "Brīvajā mikrofonā" pretenzijas pret Gedroicu:

Kasjauns.lv/LTV "Panorāma"