foto: Ieva Lūka/LETA
Prezidenta kanceleja meklē cilvēkus, kuri palīdzēja izcīnīt Latvijas neatkarību
Latvijas karogi 13. janvāra ielā par godu Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienai.
Sabiedrība
2020. gada 1. maijs, 20:11

Prezidenta kanceleja meklē cilvēkus, kuri palīdzēja izcīnīt Latvijas neatkarību

Jauns.lv

Valsts prezidenta kanceleja aicina Latvijas iedzīvotājus un diasporā dzīvojošos tautiešus svētku brīvdienās, ievērojot valstī esošos piesardzības pasākumus, pateikt paldies cilvēkiem, kuri pirms 30 gadiem atbalstīja brīvas un neatkarīgas Latvijas izcīnīšanu, portālu Jauns.lv informēja kancelejā.

Valsts prezidenta kancelejas vadītājs, viens no Neatkarības deklarācijas parakstītājiem Andris Teikmanis stāsta, ka kancelejas darbinieki aizsākuši akciju - šajās svētku brīvdienās individuāli vai kopā ar ģimeni sportiskā nodarbē savas apkaimes kartē radīt vārdu "Paldies!", tādējādi simboliski pateicoties ikvienam cilvēkam, kurš savās domās vai darbos Trešās atmodas laikā cīnījās par brīvu un neatkarīgu Latviju.

Tas ļāva pirms 30 gadiem, 1990.gada 4.maijā, pieņemt deklarāciju par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu, atgādina Teikmanis.

"Nozīmīgi, ka gan toreiz, gan tagad tieši ārsti bija pirmās frontes līnijas cīnītāji, jo Pasaules latviešu ārstu kongress bija viens no pirmajiem Atmodas vēstnešiem. Aicinām ikvienu Latvijas iedzīvotāju, kā arī diasporā dzīvojošos tautiešus, ja attiecīgās valsts piesardzības pasākumi to neaizliedz, mums pievienoties," norāda Teikmanis.

Savu pateicību iedzīvotāji var izteikt, izskrienot, nosoļojot vai izbraucot ar velosipēdu savas apkaimes kartē vārdu "Paldies!".

Kanceleja aicina dalīties ar fotomirkli un sava "Paldies!" attēlojumu kartē arī sociālajos tīklos, lietojot tēmturi "#PaldiesParBrīvību!"