Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
“Saskaņieša” bijusī sieva saņem 726 000 vērtu pasūtījumu no Rīgas domes
Rīgas domes deputāta Andreja Kozlova bijusī sieva tikusi pie pamatīga pašvaldības pasūtījuma.
Politika

“Saskaņieša” bijusī sieva saņem 726 000 vērtu pasūtījumu no Rīgas domes

Jauns.lv

Rīgas dome (RD) tērēs 726 000 eiro, trīs gadu laikā izvietojot informāciju par pašvaldības aktualitātām vairākos laikrakstos un televīzijas programmās, svētdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "de facto".

“Saskaņieša” bijusī sieva saņem 726 000 vērtu pasū...

Pēc televīzijas uzsvērtā, konkursā ir uzvarējusi RD deputāta Andreja Kozlova ("Saskaņa") bijušās sievas Janīnas Tolkunovas uzņēmums "Mediaservice".

Papildus izmaksām par izvietošanu, vēl 100 tūkstošus ik gadu dome tērēs, lai šos materiālus sagatavotu domes pieaicinātie autori. Publikācijas aizvietos pašvaldības izdevumu "Rīga.lv", ko rīdzinieki saņēma apmēram gadu pirms Saeimas vēlēšanām un kas tika likvidēts uzreiz pēc tām.

Tolkunovas uzņēmums bija vienīgais pretendents konkursā. Nodibinājuma "Riga.lv" valdes loceklis Andris Konošonoks raidījumam "de facto" sacīja, ka viņam neesot pienākumu iepazīties ar īpašniekiem, bet Andrejs Kozlovs norādīja, ka ar bijušo sievu jau trīs gadus nekomunicē.

Televīzija norādīja, ka Kozlovs ilgus gadus ir bijis laikraksta "Vesti" izdevējs.

Uzņēmums "Mediaservice" dibināts 2010.gada sākumā, īsi pēc tam, kad Andrejs Kozlovs kļuva par Rīgas domes deputātu, izpētījis "de facto". Kopš tā laika "Mediaservice" regulāri uzvarējis dažādu RD kapitālsabiedrību iepirkumos par publicitātes nodrošināšanu.

BNS/Foto: Ieva Lūka/LETA