foto: liepajniekiem.lv
Liepājā aizdomas par vēl vienu slepenu Lieldienu nakts dievkalpojumu
Vai slikts piemērs ir vilinošs? Nedēļu pēc tam, kad Liepājā aiz slēgtām durvīm ar Liepājas mēra Jāņa Vilnīša piedalīšanos notika luterāņu nakts dievkalpojums, tāds, pārkāpjot epidemioloģiskos noteikumus, it kā arī esot noticis Liepājas Aleksandra Ņevska pareizticīgo dievnamā.
Novadu ziņas
2020. gada 23. aprīlis, 05:19

Liepājā aizdomas par vēl vienu slepenu Lieldienu nakts dievkalpojumu

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Nedēļu pēc tam, kad Liepājas mērs Jānis Vilnītis izraisīja skandālu ar savu piedalīšanos luterāņu Lieldienu nakts dievkalpojumā svētās Annas baznīcā, vēju pilsētā atkal izplatījušās runas, ka noticis vēl viens slepens dievkalpojums. Šoreiz pareizticīgo Lieldienu laikā naktī uz svētdienu, 19. aprīli, Aleksandra Ņevska baznīcā Ūliha ielā.

Jau svētdien sociālajos tīklos sāka izplatīties informācija par to, ka naktī uz 19. aprīlī Aleksandra Ņevska baznīcā noticis slepens dievkalpojums, ko kuplā skaitā apmeklējuši ticīgie cilvēki. Notikuma aculieciniece uzfilmējusi video, kurā gan īsti nekas nav redzams, raksta “Kurzemes Vārds”.

No video autores ”Kurzemes Vārds” noskaidrojis, ka tas ir uzfilmēts blakus pareizticīgo baznīcai Ūliha ielā aptuveni pulksten trijos naktī. Tajā esot redzams, ka pēc dievkalpojuma vairāki desmiti, pēc aculiecinieces teiktā – ap 50, cilvēku devušies prom.

Draudzes pārstāvis, priesteris Igors Trofimovs apstiprinājis, ka dievkalpojums tiešām noticis. Taču viņš noraidīja baumas par to, ka tajā piedalījās arī apmeklētāji: ”Nekādu 50 cilvēku tur nebija. Dievkalpojumā piedalījās tikai baznīcas kalpotāji un koris bez apmeklētājiem, kopā sanāca ap 25 cilvēkiem. Kora dalībnieki ir daļa no dievkalpojuma, bez viņiem tie nenotiek. Baznīcas durvis bija ciet, apmeklētāju iekšā nebija”.

Aizvadītās nedēļas nogalē pareizticīgie svinēja Lieldienas. Viena no tradīcijām ir svinīgais dievkalpojums naktī uz svētdienu. Parasti tas pulcē lielu cilvēku skaitu, taču sakarā ar koronavīrusa pandēmiju tam bija jānotiek bez apmeklētājiem.

Jauns.lv jau rakstīja, ka nedēļu iepriekš Liepājas svētās Annas baznīcā aiz slēgtām durvīm notika luterāņu nakts dievkalpojums veltīts Rietumu rita Lieldienu svinībām, kurā piedalījās arī Liepājas mērs Jānis Vilnītis.