foto: LETA
NBS komandieris aicina bez darba palikušos pievienoties armijai
Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš
2020. gada 18. aprīlis, 17:45

NBS komandieris aicina bez darba palikušos pievienoties armijai

Jauns.lv / LETA

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) ir gatavi piedāvāt darba iespējas cilvēkiem, kuri to zaudējuši Covid-19 izraisītās ekonomiskās krīzes dēļ, Aizsardzības ministrijas izveidotajam portālam "sargs.lv" norāda Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

NBS Rekrutēšanas un atlases centra apkopotā informācija liecina, ka salīdzinot ar pagājušā gada tādu pašu periodu, pēdējo divu nedēļu laikā interese par profesionālo dienestu ir augusi par 50 - 60%.

Kalniņš pieļauj ka lēmumu pievienoties dienestam Nacionālajos bruņotajos spēkos daļa kandidātu, iespējams, pieņēmusi Covid-19 krīzes ietekmē, bet tikpat labi tie var būt augļi mērķtiecīgiem rekrutēšanas pasākumiem no bruņoto spēku puses.

"Protams, mēs nekādā gadījumā nepriecājamies, ja cilvēki ir zaudējuši savu iepriekšējo darbu, bet mēs aicinām un dodam iespēju atrisināt šīs problēmas, iestājoties dienestā, kurā ir garantētas pilna apjoma sociālās garantijas un iztikas nopelnīšana. Vienlaicīgi dienestam ir arī cēlāks mērķis - rūpes par Latvijas valsts aizsardzību," uzsver NBS komandieris.

NBS Rekrutēšanas un atlases centra priekšnieks kapteinis Rihards Rozenbaums portālam apstiprinājis, ka interese par profesionālo dienestu bija novērojama arī pirms Covid-19 krīzes. Šī gada pirmajos trīs mēnešos profesionālajā dienestā pieņemts par 25% vairāk karavīru nekā pērn šajā pašā laika periodā.

Jau ziņots, ka bruņotie spēki profesionālajā dienestā šogad plāno pieņemt līdz 700 karavīru. Aptuveni 500 karavīru paredzēti dienestam Sauszemes spēku Mehanizētajā kājnieku brigādē, bet 130 - studijām Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā virsnieka profesijas iegūšanai. Tāpat profesionālajā dienestā plānots pieņemt 30 karavīrus speciālistus, kā arī atjaunot aktīvajā dienestā aptuveni 50 savulaik rezervē atvaļinātos karavīrus.

Izvēloties profesionālo dienestu, karavīri iegūst stabilitāti, konkurētspējīgu un motivējošu atlīdzību, sākot no 900 eiro mēnesī pēc nodokļu nomaksas, kā arī plašas sociālās garantijas, tai skaitā valsts apmaksātu veselības aprūpi un garantētu izdienas pensiju, kas var sasniegt līdz pat 80% no saņemtā atalgojuma, karjeras izaugsmi, bezmaksas apmācību specialitātē, svešvalodās un citās dienestam nepieciešamās jomās, darbu komandā mācībās Latvijā un ārvalstīs, tai skaitā arī starptautisko operāciju rajonos.

Tāpat karavīru bērnus ir tiesības ārpus kārtas iekārtot pirmsskolas izglītības iestādēs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās