foto: Austra Helēna Žaggere
Mūžībā devusies LLU profesore un Latvijas Zinātņu akadēmijas korespondētājlocekle Daina Kārkliņa
Daina Kārkliņa (1950 - 2020).
Sabiedrība
2020. gada 15. aprīlis, 10:13

Mūžībā devusies LLU profesore un Latvijas Zinātņu akadēmijas korespondētājlocekle Daina Kārkliņa

Jauns.lv / LETA

Otrajās Lieldienās mūžībā devusies Latvijas Zinātņu akadēmijas korespondētājlocekle, Latvijas Lauksaimniecības un Meža Zinātņu akadēmijas īstenā locekle, Valsts emeritētā zinātniece, ilggadējā Pārtikas tehnoloģijas fakultātes dekāne un Pārtikas tehnoloģijas katedras vadītāja profesore Daina Kārkliņa, informēja Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc universitātes paustā, Kārkliņa bija dzīvespriecīga, darbīga, enerģiska, ar savu viedokli un nostāju, kā arī bijusi Pārtikas tehnoloģijas fakultātes stiprais balsts vairāk nekā ceturtdaļgadsimtu, kurā izaudzinājusi desmitiem jauno pārtikas zinātnieku, kuri šodien veido Pārtikas tehnoloģijas fakultātes akadēmisko personālu.

Kārkliņa arī izskolojusi simtiem inženieru dzērienu tehnoloģijās, sagatavojusi mācību grāmatas un monogrāfijas, kā arī simtiem zinātnisko rakstu.

Pārtikas tehnoloģijas fakultāte bija viņas pirmā un vienīgā darba vieta, kurā viņa iepazinusi katru darbu, sākot no laborantes līdz fakultātes dekānei, no asistentes līdz profesorei.

Profesores devums zinātnē un pedagoģijā ir bijis augstu novērts - viņa ir saņēmusi Ata Kronvalda fonda un AS "Aldaris" balvu par mūža ieguldījumu pārtikas ražošanas speciālistu izglītības veicināšanā Latvijā, "Aldaris" un Latvijas Zinātņu akadēmijas Lielo balvu zinātnē, kā arī balvu par mūža ieguldījumu alus nozarē un citus apbalvojumus.